'Barbie Girl' runder 100 millioner hits

Aquas globale megahit fra 1997 nærmer sig det det gevaldige antal visninger på YouTube

Aqua er det bedst sælgende danske popband nogensinde, og folk vil stadig høre 'Barbie Girl'. (Foto: Morten Bjørn Jensen)
Aqua er det bedst sælgende danske popband nogensinde, og folk vil stadig høre 'Barbie Girl'. (Foto: Morten Bjørn Jensen)

'Come on Barbie, let's go party!'

De fleste husker nok, da Lene Nystrøm legede plastik-dukken Barbie og René Dif det mandelige modstykke 'Ken' i hitsangen 'Barbie Girl' fra 1997. Men selvom det efterhånden er længe siden, at Aquas største popsang havde sin storhedstid, så er den stadig vældig populær på YouTube, hvor den nærmer sig hele 100 milioner hits.

- Det er da selvfølgelig helt fantastisk, men jeg vidste godt, at den blev hit. Også 16 år efter, griner bandmedlemmet Søren Rasted, da Ekstra Bladet snakker med ham.

Se også: Aqua-Lene fyldte 40: Se mandens dyre forkælelse

Men 'Barbie Girl' har ikke altid haft det helt nemt. I år 2000 sagsøgte Mattel Inc, der producerer Barbie-dukken, MCA Records, som havde Aqua i deres stald, fordi de mente, at 'Barbie Girl'-sangen havde overtrådt deres varemærke og vendt Barbie til et sexobjekt og en 'Blond Bimbo'.

Producenterne krævede erstatning, da de mente, at 'Barbie Girl' havde plettet Barbie-dukkens ry. Sagen blev dog afvist, og i stedet fik 'Barbie Girl' kun endnu mere opmærksomhed.

Se også: Aqua synker dybt

Sangen har solgt mere end otte milioner singler verden over, og det er den 13. bedst sælgende single nogensinde i England. Det er også den mest sælgende single i Skandinavien, og den slår blandt andet ABBA's megahit 'Waterloo'.

Se videoen til 'Barbie Girl' her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Bill Fay: 'Countless Branches' (Dead Oceans-album/Ude 17. januar)
2.The Black Lips: 'Sing in a World That’s Falling Apart' (Fire-album/Ude 24. januar)
3.Oscar Danielson: 'Det här kan bli året som jag faller' (Sif-album/Ude 17. januar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Efterklang: 'Lyset' (Rumraket-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Beck: 'Hyperspace' (Capitol-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere