Timbaland ville sende Nephew til USA

Jyderne var tæt på at skrive kontrakt med stjerneproduceren, men sprang fra i sidste øjeblik

Simon Kvamm med Timbaland til afterparty efter Justin Timberlakes koncert i Parken i juni 2007. (Foto: Anthon Unger)
Simon Kvamm med Timbaland til afterparty efter Justin Timberlakes koncert i Parken i juni 2007. (Foto: Anthon Unger)

Det var ikke kun et muligt hit på sin nye plade eller et remix af sangen 'The Way I Are', stjerneproduceren Timbaland forhandlede om med Nephew tilbage i 2007.

Nu afslører det populære danske band, at de rent faktisk var overordentlig tæt på en kontrakt med Timbalands amerikanske pladeselskab.

Se også: Nephew: Nu er vi et fritidsband igen

I næsten tre-kvart år forhandlede det danske band Nephew tilbage i 2007 med produceren, der gerne ville skrive kontrakt med bandet, som han så er stort lys i.

Og for drengene fra Nephew var det en drøm, der pludselig var indenfor rækkevidde.

- Han startede med at sige til MTV Europe Music Awards, da det blev afholdt her i København, at han havde hørt et dansk band, som han godt kunne lide, og det hed Nephew, fortæller bandets forsanger, Simon Kvamm, til Newspaq.

- Det førte til, at vi havde lange snakke med hans pladeselskab. Vi mødtes i min lejlighed og fik at vide, at vi skulle ringe til USA. Vi snakkede med ham i telefonen, og vi mødtes også med ham, da han var her for at spille med Justin Timberlake, fortæller Simon Kvamm.

- Han havde sit eget pladeselskab og ville gerne skrive kontrakt med os. Det var ikke noget, vi delte med offentligheden her hjemme, for det var vores eget lille projekt, og det skulle ikke sætte dagsorden for, hvad Nephew var, siger guitarist Kristian Riis.

Kom væk fra udgangspunktet
Men jo længere bandet nåede i forhandlingerne med produceren, der både har arbejdet sammen med Gwen Stefani og Jay Z, jo længere kunne de mærke, at de kom fra deres udgangspunkt som band.

- Han var ret speciel. Vi sad og snakkede, og så spurgte han, om vi ikke skulle lave et band sammen, ham og os og Nelly Furtado og tage på turné i hele verden. Men vi var jo allerede et band. Han var lidt skør, men der var også et fedt drive i ham, husker Kristian Riis.

Til sidst faldt forhandlingerne til jorden.

- Det var en hård én at sluge, for på et tidspunkt tænkte vi, at vi skulle ud i USA, siger Simon Kvamm.

- Men vi kunne jo godt se tegningen til, at hvis vi skulle hoppe ind i det der, og vi skulle gøre det 'full on', så skulle vi for det første alle sammen flytte til USA, og så skulle vi for det andet lade vores musik komme igennem hans kødhakker.

Se også: Halgal halbal med Nephew

Det var især det sidste, der stoppede bandet.

- Vi kunne godt mærke, at det var den vej, han ville, så ud over det forretningsmæssige, hvor vi følte, at det var helt forkert, det, de tilbød, så føltes det også kunstnerisk forkert. Det var så langt fra at være Nephew, det, han ville have, vi skulle være.

- Man ville stå med følelsen af, at operationen - at komme til USA - lykkedes, men at patienten døde. Så vi valgte at sige ellers tak. Og med den aggressive indædthed og den irritation, der lå i det valg, gik vi så i gang med at lave 'Danmark Denmark'-pladen, hvor man nok også godt kan høre frustrationen nogle steder, siger Simon Kvamm.

Nephew udgav i går mandag en opsamling med deres 21 radiosingler og 16 ikke-udgivede numre og et boxsæt med de fem album, det foreløbig er blevet til fra bandet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Bill Fay: 'Countless Branches' (Dead Oceans-album/Ude 17. januar)
2.The Black Lips: 'Sing in a World That’s Falling Apart' (Fire-album/Ude 24. januar)
3.Oscar Danielson: 'Det här kan bli året som jag faller' (Sif-album/Ude 17. januar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Efterklang: 'Lyset' (Rumraket-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Beck: 'Hyperspace' (Capitol-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere