Nøhr: Nik & Jay er kulturhistorie

Popsangeren hylder 'verdensmestrene fra Værløse' for at være frihedskæmpere

Rasmus Nøhr - romantikeren udsendte for nyligt karrierens femte studiealbum, 'Retursekund'. (Foto: Thomas Sjørup)
Rasmus Nøhr - romantikeren udsendte for nyligt karrierens femte studiealbum, 'Retursekund'. (Foto: Thomas Sjørup)

I går udnævnte Nik & Jay det nye album med Nik & Jay til det bedste i 2013. I dag er det Rasmus Nøhr, der røber sine årsfavoritter. Og københavneren er såmænd enig med duoen.

Se også: Nik & Jay: Vi har lavet årets album

Det er Ekstra Bladet ikke. Mandag kårede vi årest bedste album.

Se også: Årets album: De bedste danske

Rasmus Nøhr har sendt følgende Top 3 til Ekstra Bladet:

1. Nik & Jay: ’United’
- Det er et stykke kulturhistorie, hver gang verdensmestrene fra Værløse kommer på gaden. Jeg har kun hørt singlerne , og jeg er kun i ny og næ ægte fan af den dynamiske duo. Men jeg giver dem for evigt enhver medalje, de måtte ønske sig for at gøre fuldstændig, som de har lyst til uden at skade andre.
- I mine ører har de altid kæmpet for friheden til at være sig selv, og deres bandanas og solbriller mod janteloven har givet os alle sammen i Danmark lidt højere op til loftet og en flot plads til livsglad morgenfest. Og er det måske ikke godt nok at være glad?
- Personligt har jeg haft fornøjelsen af at møde dem begge og hele deres producerhold uden for rampelyset, og det er nogle høflige, ordentlige og venlige folk , som har stor respekt for musikken, publikum og kollegaer. Jeg er stolt af, at min generation har haft sådanne helte at lytte til, mens de har balanceret på en kant af vidunderligt for meget .

Se også: Nej & Ja til Nik & Jay

2. Rasmus Seebach: ’Ingen kan love dig i morgen’
- Efter sådan en hyldest af to, der tør, vil jeg endelig overgive mig til nutidens svar på Elkjærs landshold, Rasmus Seebach. Her er ikke et skridt forkert, heller ingen chancer taget - men den rareste Rasmus i landet har også en formel, der ikke skal pilles ved.
- Flotte medrivende omkvæd og varme historier fortalt, så alle kan være med. Jeg skal gerne ydmygt indrømme, at jeg godt selv gad have sådanne hitstøvler spændt på mine versefødder, men jeg tror faktisk ikke, jeg ville kunne tåle al den succes.

Se også: Rasmus Seebach: Befriende bøvet

3. L.E.F. & De Langsomme Lyn: ’Natatlas’
- Årets tredjeplads vil jeg stædigt lade gå til L.E.F. & De Langsomme Lyn. Deres debut-ep fandt ikke vej til pladeselskaberne og butikkernes hylder, men den har sit eget stille liv cirkulerende blandt punkere og teaterfolk på Nørrebro. Pladen er ikke blevet anmeldt nogen steder, og den er ikke blevet spillet i radioen. Dertil er den måske for fin og stille i udtrykket. Selv opdagede jeg den kun, fordi min søde veninde spillede den hver morgen sommeren over.

I morgen afslører Peter Sommer sine favoritter fra året, der næsten gik...

0 kommentarer
Vis kommentarer