Top ti: Julesangene vi elsker højest

Vi elsker julesange - og især Mariah Careys 'All I Want for Christmas Is You'

Vi hører stadig Mariah Careys 'All I Want for Christmas Is You' hver december. (Foto: AP)
Vi hører stadig Mariah Careys 'All I Want for Christmas Is You' hver december. (Foto: AP)

Så snart der står den 1. december i kalenderen - og for butikker en hel del før - begynder julesangene at rotere for fulde omdrejninger på de danske anlæg.

Og år efter år er det stort set de samme sange, vi lytter til.

Se også: Julemusik også udenfor sæsonen

I år har musiktjenesten Wimp lavet en liste over de julesange, som vi danskere streamer allermest.

Fælles for sangene på listen er, at ingen af dem er specielt nye.

For eksempel er listens nummer 1, Mariah Careys 'All I Want for Christmas Is You', fra 1994, ligesom to'eren og tre'eren er fra henholdsvis 1984 og 1988.

Se også: Sådan blev Danmarks største julehit skabt

- Julen handler om glædelige traditioner, og det er listen i høj grad et udtryk for. Det ville være lige så lidt jul, hvis Wham manglede, som hvis var det flæskestegen, siger Kåre Carlsen, der er Head of Digital Services & New Revenue Streams hos Telenor, der de seneste år har tilbudt Wimp til deres kunder.

- Det er alle sammen nogle super tracks fyldt med stemning, og streaming-tjenester oplever altid et kæmpe boost ved højtider, da det især er her, at vi finder de gamle klassikere frem, tilføjer han.

Se også: Julefit med kendistræner - sunde pebernødder

Et par bonus-oplysninger fra en undersøgelse, som Epinion udførte for Telenor i november, er, at syv ud af ti danskere generelt godt kan lide julemusik, kvinder generelt bedre kan lide julemusik end mænd, fire ud af ti når at blive trætte af julesangene inden jul, og hver fjerde dansker forventer at høre 'Last Christmas' mere end 50 gange i løbet af december måned.

0 kommentarer
Vis kommentarer