Et-benet svindler på spil i musikken

Thomas Hvass-Skovlund er egentlig idømt flere års flængsel, men er på fri fod og hærger videre

En et-benet storsvindler, der egentlig er idømt flere års fængsel, men alligevel er på fri fod, er begyndt at hærge i det danske musik-miljø, der er blevet franarret flere hundredetusinde kroner, afslørede DR's 'Kontant' tirsdag aften.

Navnet er Thomas Hvass-Skovlund, og i forvejen har han - bl.a. i samarbejde med den svindeldømte Stein Bagger - bedraget i stor stil i andre dele af det danske samfund.

I 2012 blev han idømt tre års fængsel for at have lokket finansfolk til at indbetale 37 millioner kroner til et projekt, der aldrig blev til noget. Pengene havnede derimod i Thomas Hvass-Skovlunds egne lommer, skriver dr.dk.

Sidste år fik han to et halvt års fængsel for at have franarret en krigsveteran to millioner kroner, som denne havde fået i erstatning for at have mistet begge ben i Afghanistan.

Han har også snydt en famlie med en handicappet datter for 35.000 kroner og har gjort sig skyldig i skattesnyd for næsten 800.000 kroner, hedder det på hjemmesiden.

Ingen fik løn
Og nu har han kastet sig over musikbranchen.

- Jeg har aldrig været ude for noget lignende, siger den professionelle musiker Mette Brandt Jensen.Medina er gammel gæst i det pladestudie, Thomas Hvass-Skovlund snydt. (Foto: Mogens Flindt)
Medina er gammel gæst i det pladestudie, Thomas Hvass-Skovlund snydt. (Foto: Mogens Flindt)
Det er Sort Sol også. (Polfoto)
Det er Sort Sol også. (Polfoto)


Sammen med 18 andre studiemusikere var hun hyret til at akkompagnere en juleplade med bl.a. Dario Campeotto og Torben Lendager som solistrer.

Ingen har nogensinde fået løn for deres arbejde, og Dansk Musiker Forbund har trukket det pladeselskab, svindleren repræsenterer, Freshood Production, i retten med krav om 290.000 kroner.

Pladestudiet Timeless Recording, hvor bl.a. Grace Jones, Kashmir, Medina og Sort Sol, har indspillet og øvet, er også blevet snydt for en regning på 130.000 kroner.

Ungt band franarret 10.000 kr.
Et ungt band, Go to Sleep mistede 10.000 kroner og alle optagelser til debut-pladen ved at være faldet for Hvass-Skovlunds velsmurte tunge.

Han har også købt og lejet musikudstyr for 250.000 kroner, som han aldrig har betalt.

Han snød 61 med fupannoncerSvindler dukker op på Facebook: Skylder 76 millioner

Stein Bagger brugte dæknavn i lagerfirma

- Jeg synes, det er overvældende, at en mand kan tage røven på så mange mennesker, uden at det umiddelbart ser ud til, at han bliver straffet for det, siger Go to Sleep-sangeren Jonas Andersen.

I 'Kontant' blev Thomas Hvass-Skovlund konfronteret med de mange sager, men udover at erkende sit ansvar, blev der ikke lovet penge til alle dem, han har snydt og bedraget.