Cody: Dem der har tid og lyst spiller

Bandet Cody er del af et større musiker-kollektiv, som der trækkes på, når det er nødvendigt

Cody i den aktuelle besætning med Kaspar Kaae siddende til højre ved siden af cellisten Line Felding. (PR Foto)
Cody i den aktuelle besætning med Kaspar Kaae siddende til højre ved siden af cellisten Line Felding. (PR Foto)

- Jeg lever ikke fyrsteligt, men jeg har det da godt, siger sangeren og sangskriveren Kaspar Kaae, der godt kan leve udelukkende af at lave musik.

Han står i spidsen for gruppen Cody, der netop har udsendt det tredje album, 'Windshield', som fik fem stjerner i Ekstra Bladet for nylig.

Gruppen bliver næppe nogensinde allemands-eje i Danmark, men kendtheds-faktoren kan få et hak opad i den kommende tid, hvor den står på turne rundt i landet. Cody lægger ud torsdag aften i Studenterhuset i Aarhus. Turneen slutter i denne omgang den 15. marts i Bremen-teatret i København.

Se også: Lyden af vinterSe også: Lyden af 2009Se også: Så bliver koncerter ikke mere intime

- Så begynder der jo at komme festivaler, og når sommeren er forbi, bliver det efterår, og så skal vi vel til at begynde at tænke på at skrive et nyt album.

Elsker København
- Den sædvanlige cyklus for et rockband - plade-turne-plade?

- På en eller anden måde. Jeg forsøger dog at kombinere det med andre projekter, tv, film, og så spiller jeg også guitar i andre orkestre.(PR Foto)
(PR Foto)


Han stammer fra Bornholm, men flyttede til København, fordi det dengang nærmerst var umuligt at skabe sig en karriere, hvis man boede så afsides sted af nationen.

- Med de muligheder, der er i dag med internettet, kunne det godt lade sig gøre at bo andre steder. Men jeg flytter nu ikke. Jeg elsker København, og jeg har prøvet at tage klassikeren med at i New York og Berlin som musiker. Men jeg savnede vennerne og iøvrigt er min kæreste, der studerer, afhængig af at bo i København.

Benytter netværket
Cody debuterede på plade i 2009 og siden er det blevet til to mere. Men ikke med samme besætning. Der er kommet børn ind i ligningen, og det har betydet mandefald. Der er en kerne af musikere, som er med på den nye plade, men strukturen er dog lidt løs, og gruppe-sammensætningen bestemmes til enhver tid af, hvem der er til rådighed fra gang til gang.

- Vi har et netværk af venner, som er sindssygt dygtige, og det kan vi altid trække på, hvis det er nødvendigt. Men tjenesten går jo også den anden vej. Alle laver musik med hinanden - hele tiden.

0 kommentarer
Vis kommentarer