Clara Sofie med krudt i bagdelen

Sangerinden udsender på mandag sit 'tre og et halvte' album, 'Gennem Himlen'

Clara Sofie - man m,å kæmpe for sin drøm, uanset bagslag. (PR Foto)
Clara Sofie - man m,å kæmpe for sin drøm, uanset bagslag. (PR Foto)

- Hvis du vil noget, så må du gå efter din drøm, selvom det giver nogle slag hen af vejen. Og afslag. De kommer i ni ud af 10 tilfælde, siger Clara Sofie erfarent.

Men hun har ikke ladet sig gå af den stedvise modgang. Tværtimod.

Om det så har drejet sig om at synge for tre mennesker på Fætter Eskild i Aarhus, hvoraf de to var bartendere, så har hun givet den gas, og belønningen kom i 2010 på et spillested i Vejle, hvor hun stod foran 400 mennesker, der 'skreg med på mine sange'.

- Det var så overvældende, at jeg næsten får en klump i halsen over at tænke på det. At hele den lange proces med mig som sangskriver munder ud i sådan en oplevelse... Jeg kunne næsten ikke synge. Så meget pressede tårerne sig på, siger den 32-sangerinde.

Rigtig mavefornemmelse
Mere succes fik hun med hittet 'Når Tiden Går Baglæns', som lå seks uger på førstepladsen af hitlisten og indbragte tre gange platin-status.

- Siden da har jeg for alvor kunnet leve af musikken. Ellers har det været nødvendigt at supplere indtægterne med studie-SU, tilfældige jobs eller f.eks. som kirkesanger.

På mandag udsender hun sit tredje album, 'Gennem Himlen', som er blevet til i et samarbejde med især Tomas Barfoed fra bandet WhoMadeWho som producer.Clara Sofie - er fuldt tilfreds med det nye album. (PR Foto)
Clara Sofie - er fuldt tilfreds med det nye album. (PR Foto)


- Min mavefornemmelse med at kontakte ham har vist sig at være helt rigtigt. Han sendte nogle lydskitser til mig, og de viste sig at passe perfekt til de ideer, jeg havde. Så gik jeg i gang med at skrive sangene, og otte måneder efter har pladen fået den organiske band-lyd, jeg stræbte efter, siger Clara Sofie.

Gentoftes eneste socialist-hjem
Hun er opvokset i 'Gentoftes eneste socialist-hjem', men har siden teenage-årene haft krudt i bagdelen og opholdt sig i længere tid i både New York og London i håb om at få en karriere op at stå.

- Det var faktisk i New York i 2001, at det gik op for mig, at hvis jeg skulle ud med noget af det, jeg havde indeni mig selv, så kunne jeg ikke være afhængig af andre. Så måtte jeg selv skrive sangene.

Se også: Kylie Minogue leger Marilyn MonroeSe også: Dansktop dør med HeickSe også: Posh Spice lader kryddersildene i stikken

- Da jeg kom tilbage til Danmark, dannede jeg mit første band, som jeg tog med til London i 2004, da jeg fik mulighed for at spille dér. De tog imidlertid hjem igen, men jeg blev og arbejdede med en producer i halvandet år. Dér lærte jeg virkelig at strukturere mine ideer, men projektet kuldsejlede, og jeg tog hjem til Danmark igen.

Udgav selv debut-pladen
- Men jeg havde alle mine ideer og bestemte mig for selv at lave debutpladen og udgive den. Det har jeg lært enormt meget af. Jeg kender alle processerne ved at indspille og udgive en plade, men jeg svor for mig selv, at det skulle jeg aldrig gøre igen. Det er bare så hårdt, siger Clara Sofie, der nu med en pladekontrakt med disco:wax i lommen venter spændt på modtagelsen af sin nye plade.

- Det er spændende. Jeg føler det næsten som om, jeg begynder forfra med en ny lyd i forhold til det, folk kender mig for.

0 kommentarer
Vis kommentarer