Ghettopop og hiphop i det grønne

Lukas Graham og Suspekt er nye navne på sommerens Grøn Koncert-turne

Lukas Graham gentager sidste års succes med Grøn Koncert. (Foto: Per Lange)
Lukas Graham gentager sidste års succes med Grøn Koncert. (Foto: Per Lange)

Sig velkommen til de to nyeste navne til Grøn Koncert: Ghettopopperen fra Christiania, Lukas Graham med band, og den hårde hiphop-gruppe fra Albertslund, Suspekt.

Programmet tæller allerede et unikt mash-up mellem Mads Langer og Tim Christensen samt Burhan G, Lågsus og Shaka Loveless.

Hård hiphop

Det er 15 år siden, at Suspekt udgav deres debutalbum af samme navn, og siden da er der kommet tre ekstra skiver fra dem - senest 'Elektra' fra 2011, der røg til tops på album-hitlisten.

Suspekt består af Bai-D, Orgi-E og Rune Rask, og de spillede første gang på Grøn Koncert i 2008. I 2010 spillede de med gruppen Selvmord, der foruden de tre Albertslund-drenge også tæller L.O.C.Hiphopperne Suspekt også på plakaten. (Polfoto)
Hiphopperne Suspekt også på plakaten. (Polfoto)


- Vi kommer tilbage med et brag, det er der ingen tvivl om. Publikum skal glæde sig til en fest. Vi kan afsløre, at vi tager Jooks med, siger Suspekt.

Ghettopop til folket

Det er gået stærkt for Lukas Graham og band, siden de unge christianitter skrev under på pladekontrakten med Copenhagen Records i 2011.

Bandets blanding af pop, soul og funk er noget mindre hårdtslående end gutterne fra Albertslund, men ikke mindre catchy. Hitsene er blandt andre 'Ordinary Things', 'Drunk in the Morning' og 'Criminal Mind'.

Se også: Burhan G for GrønSe også: Her er de første Grøn Koncert-navne

Lukas Graham-holdet spillede også på Grøn Koncert sidste år. Men de fire unge mænd nøjedes ikke med at spille – de stod også i baren, ligesom de meldte sig ind i Det Grønne Kræv – holdet af frivillige på Grøn Koncert.

Skræddersyet til grønt
Lukas Graham fortæller:

- Sidste år sagde vi, at hvis vi kunne få lov til at spille på Grøn Koncert hvert år, så behøvede vi ikke mere. Det var så godt sidste år! I år kommer vi til at spille nogle nye numre og laver et sæt specielt til Grøn Koncert – skræddersyet til det grønne publikum.

Jeps, der bliver gang i den. Grøn Koncert starter den 17. juli i Kolding og slutter ti dages tid senere i Valbyparken i København den 27. juli.

0 kommentarer
Vis kommentarer