Den fede slange hvæser igen

Veteranerne Big Fat Snake udsender nyt album 22. april med titlen 'Idiocrazy'

Big Fat Snake anno 2014. (PR Foto)
Big Fat Snake anno 2014. (PR Foto)

De har flere årtier på bagen efterhånden, og på mandag udkommer album nummer 17 - men faktisk kunne 'Idiocrazy', som er titlen, være udkommet for et omtrent et år siden.

Så lang tid har Big Fat Snake 'siddet' på pladen og ventet på det rette tidspunkt til at udsende den.

- Sidste år udgav vi 'Midnight Hour', jubilæums-opfølgeren for 'One Night of Sin' med Elvis' band, og det var ligesom vigtigt, at den fik sit eget liv, inden den nye plade kom ud, siger sangeren, Anders Blichfeldt, til Ekstra Bladet.

- Det er alligevel længe at have en plade klar uden at få den ud?

- Det har også føltes mærkeligt. Vi har kørt mange gange i bussen på vel til og fra jobs og sagde, 'arh, skal vi ikke lige høre den?', og så tænkt, 'hvorfor er der ingen andre end os, der kan høre den'. Det har på en måde været en lang ventetid.

- Og I har ikke nået at blive trætte af numrene i mellemtiden?

- Nej, det er vi godt nok ikke, lyder det fra Blichfeldt.

Tre dage om indspilningerne
Udover det år, pladen har ligget i venteposition, så var numrene yderligere halvandet år undervejs. Så lang tid tog Big Fat Snake om at skrive, øve og demo-indspille sangene i producer Chief 1's studie. Men så gik det til gengæld også hurtigt, da selve optagelserne blev foretaget i Varispeed-studiet i Malmö på en 16-spors båndoptager med masser af analogt isenkram for at komme 'så tæt på rockens DNA som muligt', som det forklares.Big Fat Snake har ventet et år på at udsende det nye album. (PR Foto)
Big Fat Snake har ventet et år på at udsende det nye album. (PR Foto)


Tre dage tog det, så var pladen i kassen. Bandet kendte numrene så godt fra de utallige gennemspilninger i forvejen, så selve indspilningerne gik som smurt i olie.

- Vi havde hørt sangene og sunget dem så mange gange, at de sad fast - på samme måde som sangene på en turne gør det. Man kan dem altid. Jeg kunne endog teksterne udenad, inden vi gik i studiet.

Noget af en aprilsnar
Sangeren kalder selv den nye plade et stort skifte i forhold til det, gruppen har lavet de senere år.

- Jeg synes, det er fedt at have lavet en plade, der lydmæssigt og indspilnings-teknisk ligeså godt kunne være lavet i 1969, eller '79, som i 2014.

Se også: De bedste tip fra bandbussenSe også: Rå rockenke besat af spøgelsesflySe også: Graceland Randers: Æd som Elvis

- Arbejdstitlen på pladen har været 'Gamle Idioter'. At bruge halvandet år og vores surt opsparede penge på at lave et dyrt album i 2014, er med vores eget ord 'Idiocrazy'. Så kald os bare 'gamle idioter', men det drejer sig om stædighed og kærlighed til musikken, siger sangeren.

- 1. april blev der også sendt en historie ud om, at det orginale Big Fat Snake med Peter Viskinde var blevet gendannet. Hvem stod bag det?

- Aner det ikke. Det var i hvert fald ikke mig. Jeg hører først om det nu. Det har vist været noget af en aprilsnar, griner Anders Blichfeldt.

0 kommentarer
Vis kommentarer