Danmarks første rockkonge død

Ib 'Rock' Jensen blev 81 år gammeli

Ib 'Rock' Jensen ved den famøse koncert i KB Hallen 1956. (Polfoto)
Ib 'Rock' Jensen ved den famøse koncert i KB Hallen 1956. (Polfoto)

Danmarks første rock-konge, Ib 'Rock' Jensen, er død, 81 år gammel.

Ib Jensen, som var hans fødenavn, var pioner i Danmark for den heftige musik, som var lanceret nogle år forinden i Amerika af først og fremmest Elvis Presley. Han fik derfor også hæderstitlen 'Danmarks Elvis', og Ib Jensen forstod også at svinge og ryste hele kroppen til de unge pigers fryd, når han optrådte.

Berømt - eller berygtet - er koncerten den 4. oktober 1956 i KB Hallen, hvor han og Preben Uglebjerg - under ledsagelse af Ib Glindemann og Peter Plejls orkestre - startede rockbølgen i Danmark.

Fik udleveret kanonslag
Koncerten gik helt galt. En fotograf, der var hyret af et amerikansk tv-selskab, Telenews, uddelte kanonslag for at være sikker på, at der blev ballade. Og ballade blev der. Politiet rykkede ind, og koncerten blev afbrudt og de to efterfølgende aflyst.Ib Jensen ved lanceringen af leksikonnet 'Dansk Rock', hvor han selvfølgelig har sit afsnit. (Foto: Kim Agersten)
Ib Jensen ved lanceringen af leksikonnet 'Dansk Rock', hvor han selvfølgelig har sit afsnit. (Foto: Kim Agersten)


Rocken var sandelig kommet til Danmark.

Stolt til det sidste
Og Ib Rock Jensen stod nogle få år i forgrunden, hvor han også nåede at få udsendt singlen 'Politirock' med 'Rock me Mama' på b-siden.

Se også: Rock-enke genopliver grungebandSe også: De bedste tip fra bandbussenSe også: Gammelt nyt fra Cash

Da den første begejstring var forsvundet, og nye navne var dukket op, lagde Ib Jensen rocken på hylden og blev trykkeriarbejder i Det Berlingske Hus, men lige til det sidste var han umådelig stolt han af det, han havde været med til at skabe dengang for mange år siden.

0 kommentarer
Vis kommentarer