Sofie Gråbøl fucked up på stoffer

Men heldigvis kun på det nye album med den garvede dj Kenneth Bager

Sofie Gråbøl gjorde indtryk på Kenneth Bager i studiet. (Foto: Linda Johansen)
Sofie Gråbøl gjorde indtryk på Kenneth Bager i studiet. (Foto: Linda Johansen)

Uden at vide det har skuespilleren Sofie Gråbøl gået rundt og har haft en kæmpe-fan i den danske dj og musik-producer Kenneth Bager, og det har ført til et overraskende samarbejde på hans nye album, 'Folow the Beat', som er krediteret til et foretagende ved navn The Kenneth Bager Experience.

Sofie Gråbøl har den vokale hovedrolle på nummeret 'Whats My Name' - ikke som en anden Maria Callas, men skuespilleren reciterer en tekst om at gå i byen en fredag aften og så blive 'fucked' totalt op på stoffer, og Gråbøl gjorde det så overbevisende i studiet, at Kenneth Bager og hans partner, Thomas Schulz, sad med våde øjne bagefter.

- Vi havde siddet og jammet i studiet om en tekst til om at gå i byen en fredag aften, og så sagde jeg, at vi var nødt til at få en skuespiller på. Det ville ikke være specielt fedt med en sanger. En skuespiller har en anden måde at recitere en tekst på.

'Kom ned i studiet'
- En af de skuespillere herhjemme, jeg er stor fan af, er Sofie Gråbøl - jeg synes, hun var helt fantastisk i 'Forbrydelsen'. Så hvorfor ikke ringe til hende. Man kunne jo højest få et nej.Sofie Gråbøl i rollen, der også gjorde hende kendt i udlandet. (Foto: DR)
Sofie Gråbøl i rollen, der også gjorde hende kendt i udlandet. (Foto: DR)
Det farverige meneske er Kenneth Bager. (PR Foto)
Det farverige meneske er Kenneth Bager. (PR Foto)


- Så det gjorde jeg. Sofie ville gerne høre noget om, hvad det drejede sig om. 'Det får du ikke at vide', svarede jeg. 'Kom ned i studiet. Så ser, hvordan det går, og er du ikke tilfreds, når vi har lagt din recitation på nummeret, så dropper vi det', sagde jeg.

- Sofie kom og lavede først en pæn version, derefter en udgave, hvor hun virkelig gav den som fucked up på stoffer.

Tredje gang fik hun frit spil til at gøre, hvad hun selv følte ville være rigtig, og da hun så var færdig - der var helt stille, ingen musik, kun hendes ord - kiggede jeg på Thomas, og vi sad begge to med øjnene fyldt med vand.

Sofie Gråbøl fik sidste år konstateret brystkræft, nu er hun rask. (Foto: Linda Johansen) Danske kendte Gråbøl efter brystkræft: Hyldet i SydneyFrederik og Mary har uddelt deres årlige priser. Festlighederne foregik i år i Sydney i anledning af Operahusets 40 års fødselsdag. (Foto: AP) Danske kongelige Sofie Gråbøl tog imod Frederik og Marys kulturprisSofie Gråbøl vandt prisen som bedste kvindeligeskuespiller. (Foto: Polfoto) TV Forbrydelsen hædret med fornem britisk krimi-pris

- Fuldstændig rørt over, hvor godt hun havde lavet det.

Bagefter hørte vi det igennem , og Sofie syntes, det var fedt. 'Lad os køre det', afgjorde hun, fortæller Kenneth Bager om oplevelsen.

Også amerikansk sanger
- Hun dukkede ikke om i studiet i den islandske sweater?

- Haha, nej, det gjorde hun ikke. Men det havde da været fedt, hvis hun havde.

På 'Follow the Beat' medvirker også den amerikanske sanger Damon Scott, der sidste år lå nummer et i England med nummeret 'Look Right Through the Storm Queen'. Hans mor var med Earth Wind Fire, og han synger på syv af numrene på albummet.

En svensk sangerinde, Noonie Bao, medvirker også. Hun spåes til at blive den næste store, svenske pop-eksportvare, forudser Kenneth Bager.

0 kommentarer
Vis kommentarer