En ikke helt almindelig dag

Jimmy Nicols tilværelse ændrede sig den 3.juni 1964, da han fik jobbet som Ringos afløser i The Beatles

For Jimmy Nicol startede dagen den 3. juni 1964, som så mange andre. Han var forholdsvis ny som trommeslager i Georgie Fame’s Blue Flames, og det var blevet sent aftenen forinden.

Det var derfor en noget søvndrukken Nicol, der tog telefonen, da den ringede op ad formiddagen, hedder det i bogen ’The Beatle who Vanished’ om trommeslageren.

Georgie Fame var i den anden ende:

’Hey Jimmy, har du et pas’?

’Nej’.

’Se at skaffe dig et’, lød beskeden, og Nicol fik fortalt, at han var udset til at erstatte Ringo Starr på første del af Beates-turneen, der skulle starte dagen efter i København.

Beatlerne ventede
Senere ringede Beatles-producer George Martin og bad ham indfinde sig i Abbey Road-studierne kl. 15.00, hvor Beatlerne ventede.

Sangene til de kommende koncerter blev øvet, og John Lennon afgjorde sagen:

- Du er med.

Løn: 500 pund
Så fulgt lidt pressefotografering med den nye opstilling i bandet, inden manager Brian Epstein kaldte ham ind til møde om detaljerne i aftalen.

Det endte med et samlet beløb på 500 pund til Jimmy Nicol, indtil Ringo var klar til at støde til gruppen igen - og det var han først, da Beatles befandt sig i Australien.

Derfor var det Jimmy Nicol, der trådte ud af det almindelige rutefly fra London, da det landede i Kastrup Lufthavn den 4. juni.

0 kommentarer
Vis kommentarer