Annonce:
Annonce:

Jeg sagde nej til bytur med Beatles

50-års jubilæum: Jette Gottrup var 19 år, da Liverpool-drengene gav koncert i København

Jette Gottrup har ikke mange synlige minder om sin dag med Beatles, men hun fik deres autografer. (Foto: Mogens Flindt)
Jette Gottrup har ikke mange synlige minder om sin dag med Beatles, men hun fik deres autografer. (Foto: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

I 1964 var Jette Gottrup Jensen fra Holte en 19-årig køn pige, der var ringforlovet med den fem år ældre The Beatles-arrangør Niels Wenkens, som hun var blevet kæreste med i slutningen af året før.

- Vi mødte hinanden til en Pat Boone-koncert, som jeg var vild med, og jeg var jo også tosset med Dario Campeotto, som Niels havde i sin ’stald’.

- Så for at gøre indtryk på mig kom han tit forbi, hvor jeg arbejdede, med Dario på slæb – og det virkede jo, griner Jette Gottrup.Det unge par, Jette Gottrup og Niels Wenkens. (Privatfoto)
Det unge par, Jette Gottrup og Niels Wenkens. (Privatfoto)


Beatles havde hun ikke noget specielt forhold til, ud over at hun da havde hørt navnet, men det kom til at ændre sig 4. juni 1964, da hun via sin kæreste kom så tæt på de fire Liverpool-drenge, som én dags samvær giver anledning til.

Annonce:

Blev revet med
- De var nogle små, søde drenge, helt nede på jorden. Ligesom os andre havde de heller ingen ide om, hvad det hele skulle udvikle sig til, fortæller hun.K.B. Hallen kogte. (Polfoto)
K.B. Hallen kogte. (Polfoto)
Ib Glindemann havde svært ved at kontrollere sig. (Polfoto)
Ib Glindemann havde svært ved at kontrollere sig. (Polfoto)


K.B. Hallen kogte, mens Beatles spillede, og Jette Gottrup kunne ikke lade være med at blive revet med, selv om hun havde sagt til sig selv, at hun ikke ville skrige hysterisk, som det var blevet en vane, pigerne gjorde ved Beatles-koncerter.

Syg Macca aflyser Japan-turnéNy Beatles-bog: Buschaufførens søn fra LiverpoolMcCartney Jr. til Jelling Festival

- En ting, der er mærkelig: I alle de år, der er gået, er jeg først meget senere, da jeg mødte nogle Beatles-nørder, blevet klar over, at der var to koncerter. For mig gled det bare over i hinanden. Det lyder helt tosset. Men jeg kan i hvert fald huske, at da de kom ud fra første koncert, stod jeg med min storesøster i døren fra scenen og hev fat i dem. ’Hils på min søster’, og det gjorde de så. Hun sagde ’jeg vasker sgu aldrig mine hænder igen’.

Skulle på arbejde
Da det hele var overstået, og selskabet var tilbage på hotellet, blev der serveret natmad, og derefter var der tid til en tur i byen.Paul, John og George ved mikrofonen. (Foto: AP)
Paul, John og George ved mikrofonen. (Foto: AP)
Ekstra Bladet var naturligvis også på banen den 4. juni, og John Lennon kastede sig glubende over avisens Beatles-tillæg. (Pirvatfoto)
Ekstra Bladet var naturligvis også på banen den 4. juni, og John Lennon kastede sig glubende over avisens Beatles-tillæg. (Pirvatfoto)


Annonce:

- Niels og Knud Thorbjørnsen (Wenkens’ partner, red.) foreslog Kakadu Bar, men sådan et frækt sted kom jeg i hvert fald ikke. Så jeg foreslog 10’eren i Badstuestræde.

- Men i øvrigt skulle jeg op på arbejde dagen efter. Så jeg sagde pænt farvel og tak for i aften.

- Jeg kom hjem og havde lige fået ’krigsmalingen’ af, da telefonen ringede. Det var Derek Taylor (gruppens pressemand, red.). ’Vi vil ikke være på Kakadu, vi tager hen på det sted, du sagde. Kommer du?’.

- Nej, jeg skal op på arbejde, og så gik jeg i seng, siger Jette om den tabte mulighed for at endnu en oplevelse med The Beatles.

Dermed sluttede hendes Beatles-eventyr, og forholdet til Niels Wenkens gik i stykker i 1968. Samme år mødte hun sin mand Bent, som hun har været sammen med lige siden.

Beatles-dag(e)
Jubilæet for Beatles-koncerterne kaster flere arrangementer af sig rundt om i landet.

I København er der foredrag på Hovedbiblioteket af Beatles-eksperterne Arno Guzek og Per Wium – og Jette Gottrup fortæller også sin historie.

Annonce:

Herefter drager Guzek til Ideal Bar på Vesterbro for at introducere en nøjagtig kopi af Beatles-koncerten med tribute-bandet Beat the Meetles, mens Wium gør det samme i Amager Bio for Rubber Band og Repeatles.

I Bjæverskov forsamlingshus fejres Beatles-besøget også med musik, udstilling og mad, og Grenaa fyrer en hel Beatles-festival af fra i dag og til fredag. Masser af arrangementer, og byens gader får navne efter Beatles-titler som 'The Long and Winding Road', 'Strawberry Fields' og 'Penny Lane'.

I Kolding fortæller fotograf om Beatlemania, og i Nykøing S. spiller Nice Guys.

På Bakken spiller torsdag Beatles Revival fra Tjekkiet, og Roskilde Bibliotek har frem til fredag en Beatles-udstilling.

Endelig sopiller Beat the Meetles i Haderslev torsdag og i Ribe på lørdag. Repeatles og Rubber Band følges ad til Slagelse torsdag, og Beatles Revival er i Græsted søndag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: