Annonce:
Annonce:

D-A-D: Vi tog røven på publikum

Det danske rockband klædte sig ud som 'amatør-heavy-band' og snød publikum i Roskilde - nu er de klar til at fejre bandets 30 års fødselsdag med stor turné

Danmarks mest kendte rockband D.A.D: forklædt som bonderøvs-upcoming-bandet 'Slow Rampage'. Flotte skæg på flotte fyre.(Foto: PR Foto)
Danmarks mest kendte rockband D.A.D: forklædt som bonderøvs-upcoming-bandet 'Slow Rampage'. Flotte skæg på flotte fyre.(Foto: PR Foto)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Det store danske rockband D-A-D, der har eksisteret i mere 30 år, kan stadig tage røven på publikum, især hvis de er forklædt som et upcoming band ved navn 'Slow Rampage'.

Den 18. december gæstede det ukendte band 'Slow Rampage' Gimle i Roskilde i forbindelse med et julearrangement, hvor spillestedet bød på upcoming bands og gratis øl i samarbejde med Royal Beer. Aftenens sidste band var 'Slow Rampage', som de færreste nok havde hørt om, men de godt 100 mennesker der var til stede, fik sig en gevaldig overraskelse. Et par numre inde i deres sæt viste 'Slow Rampage' sig nemlig at være ingen ringere end D-A-D, der havde trukket i forklædning i anledningen – og publikum fik en musikalsk oplevelse lidt udover det sædvanlige.

Den usædvanlige happening blev optaget med skjulte kameraer

Se D-A-D i den hamrende sjove video som Slow Rampage her

Annonce:

- Og det var altså ikke en særlig vellykket Slow Rampage-koncert. Folk følte det lidt som tortur. De forstod ikke, hvorfor det her gamle talentløse band kunne få lov til at spille sidst på en rock-aften. Vi tog røven på dem. Der var mange D-A-D-fans til stede. Og de kunne heller ikke genkende os, fortæller Jesper Binzer til Ekstra Bladet.

D-A-D efter 30 år: Vi vil ikke ende som klenodierJesper Binzer i make-up' en på vej til den store forvandling.(Foto: PR Foto)
Jesper Binzer i make-up' en på vej til den store forvandling.(Foto: PR Foto)


Hvordan så folk ud i ansigterner, da i efter to numre i tredje nummer afslørede Jer selv dom D-A-D?

-Der var et par drenge, der næsten tissede i bukserne af glæde. Deres begejstring var det hele værd. Der var mange DAD-fans til stede. Og de kunne ikke genkende os.

Jesper Binzer: Vi blev tvunget til at have badehætte på i poolen

Jesper Binzer fortæller også, at D-A-D i starten havde planlagt at klæde sig ud som et country-band med klapbusker og så videre.

Annonce:

- Men vi kom frem til at, at 'Slow Rampage' i stedet for onsdags-badminton havde deres onsdags D-A-D-jam-øver. Og at de var et band, der var helt oppe at køre over, at de skulle spille live. Lige pludselig fandt jeg så frem til min karakter. En musiker-type fra Long Island i USA, der spiller bas i en masse talentfulde heavy-bands. Og så fandt vi alle sammen nogle amatør-typer, der passede til os, fortæller Jesper Binzer og tilføjer, at D-A-D med stuntet ville vise, at D-A-D.stadig er i stand til at overraske publikum.

TV: Jesper Binzer i bokseringenHer afslører gutterne fra Slow Rampage, at de faktisk er D.A.D.(Foto: PR Foto)
Her afslører gutterne fra Slow Rampage, at de faktisk er D.A.D.(Foto: PR Foto)


Aftenen var arrangeret i et samarbejde mellem Gimle, D-A-D og Royal Beer’s Tak Rock kampagne, hvor D-A-D i 2014 er frontfigurer i kampagnen, der siden 2010 har fokuseret på at give rock musikken og publikum noget tilbage i form af kuldegysninger og gode oplevelser. I slutningen af måneden drager D-A-D ud på deres stort anlagte 30/30/30 tour. En tour der markerer deres tre årtier i musikken. 30 koncerter, der alle kommer til at foregå på langt mindre spillesteder, end man normalt kan opleve et af Danmarks absolut største rockbands.

Jesper Binzer om julen: En kvalmende forbrugsfest

Hvordan er det så at gå ind i det 30. år som DAD?

Annonce:

- Det er bizart og umuligt at forholde sig til. Det er jo latterligt på en eller anden måde, at man stadig foretager sig det samme. Men det er samtidigt også fantastisk velsignet, at man kan få lov til at lave noget, som man går op i. Det er lysten, der driver værket. Og det er erfaringen, der taler. Vi har stadig lyst til at lave plader, lyst til at gå i øveren og igen gå ud og give publikum lussinger. Nu skal I kraftederme høre, hvad den står på nu. Den følelse er fantastik at have.

Første koncert bliver den 28. januar i Frederikshavn. Den 8. marts spiller D-A-D i Den Grå Hal på Christiania. Bandet spiller seks uger i træk, men holder fri på søndage og mandage.

Hvilken dag er egentlig jeres rigtige fødselsdag?

- Det er den 3. marts for 30 år siden, hvor vi spillede i Musikcafeen, hvor Copper var med første gang, siger den 48-årige Jesper Binzer, der i den grad er 'still going strong'.Stemningen var helt op at køre i Roskilde, da D.A.D. overraskede publikum med årets fedeste koncert-happening.(Foto: PR Foto)
Stemningen var helt op at køre i Roskilde, da D.A.D. overraskede publikum med årets fedeste koncert-happening.(Foto: PR Foto)


Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: