Annonce:
Annonce:

L.O.C.: Jeg fucker op, når jeg har det godt

Det dystre og dysfunktionelle skal have plads i musikken for rapperen. For ellers ved han godt, hvad der ville ske

L.O.C's 'Sakrilegium'  udkommer i dag. (Foto: Polfoto)
L.O.C's 'Sakrilegium' udkommer i dag. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Når han spiller koncerter, er der udsolgt. Når han udkommer med en ny sang, bliver den massivt spillet i radioen. Og når han om aftenen lægger sig til at sove, er det ved siden af en af Danmarks smukkeste tv-værtinder. En kvinde, han i lidt mere end et år har kunnet kalde sin kone.

Christiane presser laks med L.O.C.'s priser

Men hvis fans havde frygtet, at al den medgang og lykke har gjort Liam O'Connor til blødsøden smørtenor, så bliver den frygt gjort til skamme, når rapperen den 30. januar udkommer med albummet 'Sakrilegium'.

Der er nemlig fuld knald på det dystre, destruktive og dysfunktionelle i teksterne til sangene og i musikken.

- Pladen handler for mig om, at jeg ikke synes, vi er særlig gode til at værdsætte det, vi har. Mig selv inklusiv, siger Liam O'Connor.

Annonce:

Splittet menneske
- Vi er splittede imellem, hvad vi gør, og hvad vi godt ved, vi bør gøre. Jeg tror, at ethvert intelligent menneske er i konflikt med sig selv. Det er meget få mennesker, der bare er tilfredse med dem selv og deres omverden, fortæller Liam O'Connor, der under kunstnernavnet L.O.C. udkom med sit første soloalbum i 2001.

Liam og Christiane indvier deres palæ med fest

- Som nygift og glad synes jeg, at jeg har større mulighed for at reflektere over, hvordan jeg egentlig har begået mig, og hvad det er for nogle ting, jeg selv har svært ved at værdsætte, fortæller han.

- Hvorfor har jeg stadig den her rodløshed, hvorfor savner jeg at være ansvarsløs, når det er det her, jeg har stræbt efter, og når jeg er glad, for at være her? Jeg tror på, at man skal være ærlig i stedet for at male et glansbillede, siger han.

Indre opdagelse
På den måde går rapperen på opdagelse i sit indre gennem sine sangtekster og får sine følelser ud gennem musikken. Og det er vigtigt. For kommer de ikke ud der, så ved han godt, hvad der sker.

Annonce:

- Jeg tror, at i stedet for at blive selvdestruktiv overfor mine omgivelser, så må jeg ind og have fat i den tendens hos mig selv. For jeg er født med, at hvis jeg ikke bearbejder den, så ville jeg begynde at rive væggene ned, forklarer han.

- Der ligger noget i mig, som jeg har prøvet at bearbejde i lang tid, men som jeg stadig ikke har svaret på. Men så snart, jeg føler mig godt tilpas, begynder jeg at fucke alting op. Fuldstændigt uden at tænke over det, mener rapperen.

- Det er spændende, for den tendens tror jeg alle har. Der er mange, der undertrykker følelsen, indtil de en dag bare bliver skilt og skrider. Så jeg må ind og finde ud af, hvad det er, der driver mig i den retning, fortæller Liam O'Connor.

Musisk terapi
- For mig er musikken, hvad et AA-møde er for en alkoholiker. Her går man ned og taler om, hvor meget man har lyst til at drikke i stedet for at drikke, siger han.

'Sakrilegium' er indspillet i Thailand, hvor rapperen har opholdt sig i alt fire måneder sammen med sit liveband, som han har lavet den nye plade med.

Annonce:

- Det var godt at komme lidt væk og koble lidt af. Det er på den måde, at man kan overskue de ting, man selv skal bearbejde, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

spædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortført
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: