Grand Prix-stjernes nære venner i chok over dødsfald

Sanger og sangskriver Kim Schwartz og musiker Sten Lindegaard er begge dybt rystede over deres ven John Hattings pludselige død

Kim Schwartz kendte John Hatting både professionelt og privat. (Foto: Mikkel Tariq Khan)
Kim Schwartz kendte John Hatting både professionelt og privat. (Foto: Mikkel Tariq Khan)

Læs også:

Se også: Dansk Grand Prix-stjerne pludselig død

Læs også:

Se også: Keld og Hilda i sorg: John Hatting døde alt, alt for tidligt

I sidste uge skålede Kim Schwartz og John Hatting til Kims 50-års fødselsdag, men natten til søndag fik han et opkald, der rystede ham.

Opkaldet kom fra den fælles bekendte Sten Lindegaard, der med sorg kunne meddele, at Hatting pludselig var gået bort.

- Jeg ved ikke, hvad der er sket. Han virkede bestemt ikke syg til min fødselsdag, og så får jeg pludselig den her besked. Jeg er stadig i chok, og har faktisk ikke sovet hele natten, forklarer Kim Schwartz til Ekstra Bladet.

Venner i 20 år
Kim og John har kendt hinanden siden 1993 og har skrevet utallige sange sammen - blandt andet Bamses hit 'Jul på Vimmersvej'.

- Vi havde ofte lange telefonsamtaler om musik og alt mellem himmel og jord. Jeg kan stadig ikke rigtig forstå, at vi har mistet ham. Det er uvirkeligt, siger Kim Schwartz.

Brændte for musikken
Han understreger, at musikken betød alt for John Hatting, og at vennen 'levede og døde for musikken'.

- Han brændte så meget for musikken, at det næsten fyldte for meget for ham, når det gik op og ned. Han kunne være en udfordring at arbejde sammen med, fordi han altid ville det bedste 'i musikkens tjeneste', men til syvende og sidst er det både en god kollega og ikke mindst en ven, jeg har mistet, siger Kim Schwartz.

Tætte venner
Sten Lindegaard, der har kendt John Hatting i mere end 25 år, er ligeledes dybt berørt og trist, da Ekstra Bladet dagen derpå fanger ham på en telefon 15 minutter før, han skal på scenen.

- Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sige. Vi var tætte venner, og jeg er helt knust over den tragiske nyhed, siger Sten Lindegaard.

Han forklarer, at John Hatting blev fundet død lørdag aften ved 22.30-tiden på gulvet i sin lejlighed på Englandsvej på Amager. John havde så vidt vides ikke været alvorligt syg, så det er lidt af et mysterium, hvad der pludselig forårsagede hans død.

Trist og svagelig
Sten fortæller, at han har været opmærksom på, at hans ven har været trist og virket svagelig igennem et stykke tid, men at det stadig er uforståeligt og chokerende, at John Hatting pludselig er død.

- John var en person, der ikke var bange for noget eller nogen. Han gav aldrig op. Han var kompromisløs og frygtløs og et modigt menneske. Han forfulgte sin musik til det sidste, og hvis man kunne tackle ham, når han var værst, så fik man ham også, når han var bedst, siger Sten Lindegaard og slutter:

- Der var to ting, der fyldte alt i Johns liv - hans kunst og hans kærlighed - på den måde var han helt unik, og jeg vil vove at påstå, at der ikke findes mange af hans støbning længere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Human Impact: 'Human Impact' (Ipecac-album/Ude 13. marts)
2.The Secret Sisters: 'Saturn Return' (New West-album/Ude 28. februar)
3.Honey Harper: 'Starmaker' (ATO-album/Ude 6. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere