DR: Det er svært at sælge plader - også for en X Factor-vinder

Selv om man har vundet X Factor, skal man huske, at det er svært at sælge plader i Danmark. Uanset hvem man er

DR's underholdningschef understreger, at man skal arbejde hårdt for at få succes i den hårde, danske muskbranche. (Foto: Mogens Flindt)
DR's underholdningschef understreger, at man skal arbejde hårdt for at få succes i den hårde, danske muskbranche. (Foto: Mogens Flindt)

Læs også:

En næsten vaskeægte rockstjerne. (Foto: Mogens Flindt) TV - 23. mar. 2013 - kl. 13:01 TV: Chresten rockstar? Ikke helt endnu...

Læs også:

Thomas Blachman har haft et genialt øjeblik, siger han beskedent. (Foto: Mogens Flindt) TV - 23. mar. 2013 - kl. 11:38 Blachman. - Jeg har fundet afløseren for X Factor

Efter seks omgange af talentshowet X Factor, står det klart, at det ikke er for alle vindere, at førstepladsen også er lig med en karriere i musikbranchen.

Men ifølge Jan Lagermand Lundme, der er underholdningsredaktør i DR, bliver deltagerne aldrig lovet guld og grønne skove.

Musikbranchen er hård, og sådan er det også for de nyudklækkede vindere som 25-årige Chresten, der fredag aften vandt dette års udgave af X Factor.

- Det er svært at sælge plader i Danmark, og sådan er det for alle - ikke kun for X Factor-deltagerne, siger Jan Lagermand Lundme.

- Det er ikke en selvfølge, at man har en musikalsk karriere resten af sit liv, fordi man har vundet X Factor. Det er urealistisk, tilføjer han.

Op til vinderen selv
Han mener, at det er op til vinderen selv at få så meget som muligt ud af den samarbejdsaftale med Sony, som præmien indebærer.

- I X Factor får vinderen en pladekontrakt, som de så selv kan forvalte, siger han.

- De kan få gode råd til, hvordan de skal gøre det, men det er på samme vilkår som alle mulige andre. Og det er hårdt arbejde.

- Man kan ikke regne med, at man har en musikalsk karriere de næste 20 år. Man skal knokle for det, siger Jan Lagermand Lundme, der glæder sig til at se, hvad den nyslåede vinder får ud af sin præmie.

- Chresten skal mærke efter nu, hvad det er for en plade, han gerne vil lave. Og hvis han vil bruge et år på den, så skal han gøre det, og hvis han har lyst til at have den ude hurtigt, så er det det, han gør, siger underholdningsredaktøren.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.RVG: 'Feral' (Fire-album/Ude 24. april)
2.Lucifer: 'Lucifer III' (Century Media-album/Ude 20. marts)
3.Flat Worms: 'Antarctica' (Drag City-album/Ude 10. april)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere