Fra gademusik til berømmelse

Gypsy Queens med international besætning besøger Danmark i næste uge

Gypsy Queens med italienske Didi i midten. De øvrige musikere stammer fra Amerika, Mexico, England og Norge. (PR foto)
Gypsy Queens med italienske Didi i midten. De øvrige musikere stammer fra Amerika, Mexico, England og Norge. (PR foto)

De fleste ukendte bands ville nok hurtigere end lynet få sat underskrift på en kontrakt, hvis de fik tilbuddet serveret for næsen af chefen for et stort, internationalt pladeselskab.

Men sådan var det ikke, da Nick Raphael fra amerikanske London Records, Nick Raphael, henvendte sig til det multinationale band Gypsy Queen og lovede at gøre bandet berømte og 'tage dem et skridt videre'. Da var gruppens leder og stifter, italienske Didier Casnati, noget tilbageholdende.

- Fint, men nej tak, lød svaret, fortæller Didier, der normalt bare kalder sig Didi, ekstrabladet.dk. i telefonen fra Nice i Sydfrankrig.

Behagelig tilværelse
Didi forklarede pladechefen, der havde set Gypsy Queen optræde på det lokale vandingshul i Nice, Le Petite Maison, hvor også Bono fra U2 havde været til stede, at det med berømmelse var han ikke meget for.

Læs også:

Se også: Elton John far igen

- Hver gang, Elton John træder ind i en butik for at shoppe eller går igennem en hotel-lobby, står der en kødrand af mennesker, der ønsker fotos og autografer. Det må være enormt anstrengende, og det ønsker jeg ikke at udsætte mig selv for. Vi bor i Nice, har det fedt og tjener rimeligt med penge - uden dog at være millionærer. Hvorfor skulle vi sætte den tilværelse over styr, forklarer Didi.

Gademusikant-miljøet
Hvad der end fandt sted af forhandlinger, endte det dog med underskrifter på kontrakten, og nu har Gypsy Queen udsendt debut-albummet, produceret af Larry Klein, der tidlige har produceret eks-fruen, Joni Mitchell, og bl.a. også Herbie Hancock og Melody Gardot.

Læs også:

Se også: Dommer: Sir Elton har ikke stjålet 'Nikita'

Gypsy Queens består af fem musikere fra fem forskellige lande, og de har mødtes undervejs i bandets 12 år lange historie, hvor medlemmerne er kommet og gået i en lind strøm, gennem gademusikant-miljøet i det sydlige Frankrig.

Celebrity-fans
Gennem årene har gruppen oparbejdet en fan-skare, der tæller berømtheder som Elton John, Rod Stewart og Bono, og de har ofte spillet ved privatfester og begivenheder, der har haft celebrity-eliten blandt deltagerne. Fyrst Albert af Monaco er en slags mentor og spiller af og til trommer med dem.

Læs også:

Se også: Bono får øjensmerter af sol og fotografer

- Det er selvfølgelig rart, at bliver værdsat af typer som Elton John, Rod Stewart og Bono. Større kompliment og boost for selvtilliden kan man ikke få, siger Didi.

Tre danske koncerter
I næste uge er han og gruppen i Danmark for at spille tre koncerter. Den 20. feburuar i Greve, 21. i Viborg og 22. i Skive.

Thea Kronborg blev årets Ekstra-babe i Ekstra Bladet i 2008. (Foto: Pinup.dk)
Thea Kronborg blev årets Ekstra-babe i Ekstra Bladet i 2008. (Foto: Pinup.dk)

Og Didi glæder sig til at komme til Danmark, som han ofte har besøgt, siger han.

Og det hænger sammen med en tid som kæreste til modellen Thea Kronborg, som i 2008 blev Årets Ekstrababe i Ekstra Bladet. Siden har hun for alvor fået gang i den internationale karriere.

- Vi er ikke sammen længere, men jeg er stadig tæt på hende og hendes familie og venner. Hun er en dejlig pige.

- Skal I ses, mens du er her?

- Jeg håber, hun kommer og ser os. Første gang, hun så mig, var jeg gademusiker. Nu vil jeg gerne vise hende, at det er gået fremad, griner Didi.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Terry Allen and The Panhandle Mystery Band: 'Just Like Moby Dick' (Paradise of Bachelors-album/Ude 24. januar)
2.Six Organs of Admittance: 'Companion Rises' (Drag City-album/Ude 21. februar)
3.Pictish Trail: 'Thumb World' (Fire-album/Ude 21. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Efterklang: 'Lyset' (Rumraket-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Beck: 'Hyperspace' (Capitol-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere