Slayer skambankede Megadeth i Aarhus

Trods sløv start blev dobbeltkoncerten med metalmusikkens amerikanske giganter en fest

Tom Araya i tænderskærende front for Slayer. (Arkivfoto: Polfoto/Vladimir Astapkovich)
Tom Araya i tænderskærende front for Slayer. (Arkivfoto: Polfoto/Vladimir Astapkovich)
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

I Aarhus midtby kunne man i går eftermiddags se overraskende mange langhårede, sortklædte og piercede personager sidde og nyde anseelige mængder øl på byens beværtninger.

Først på aftenen lignede Aarhus mere sig selv, da denne brogede skare havde bevæget sig målrettet hen mod Scandinavian Congress Center for at svinge hårpragten til to fjerdedele af thrash-metallens ’Big Four’ - Megadeth og Slayer. Den resterende halvdel af kvartetten består af Metallica og Anthrax.

I en stort set udsolgt koncertsal var næsten 3000 metalfans samlet for at omdanne Smilets By til et rock'n'roll-inferno, men smilet stivnede en smule, da aftenens første band, Megadeth, gik på scenen.

Ikke helt i top
For på trods af et glimrende bagkatalog og i omegnen af 25 millioner solgte albums formåede bandets frontmand, den fyrede Metallica-guitarist Dave Mustaine, og resten af Megadeth aldrig at få ordentligt fat i publikum.

Til den 49-årig forsangers forsvar skal det dog siges, at han 16. marts kollapsede kort før en koncert i Skt. Petersborg på grund af smerter fra en tidligere nyresten-operation. Så helbredet var måske ikke helt i top til aftenens koncert i det jyske.

Helbredsproblemer forhindrede dog ikke aftenens sidste band i at levere et festfyrvækeri af en koncert.

Bidt af edderkop
Slayers ene guitarist Jeff Hanneman er nemlig ved at komme sig efter en arm-operation forårsaget af noget så bizart som et edderkoppebid, og på bandets nuværende turné er han erstattet af Exudos-guitaristen Gary Holt, som gjorde en glimrende figur i Hannemans fravær.

Bandets blikfang, den kronragede og tatoverede guitarist Kerry King, virkede ekstremt veloplagt, og det er ikke for ingen ting, at bandets trommeslager, Dave Lombardo, bliver betegnet som en af genrens bedste.

Forsanger Tom Araya formåede som altid at få det ellers hårdtslående band til at virke sympatisk, da han mellem numrende smalltalkede venligt til publikum.

Fra start til slut spillede Slayer simpelthen røven ud af bukserne, og selv da bandet præsenterede et relativt nyt nummer, 'Americon’, formåede de at opretholde publikums udelte opmærksomhed.

Det snart 30 år gamle band sluttede festen med de to klassikere ’Angel of Death’ og ’Raining Blood’.

Slayer bare bedst
Blandt publikum var der ingen tvivl om, at Slayer var aftenens største oplevelse.

- Næste gang kan Megadeth bare blive hjemme, sagde den udmattede fan Jesper Damgaard efter koncerten, som sluttede efter midnat.

Han bakkes op af heavypigen med det kreative navn Natasha Deathglow:

- Slayer var klart de fedeste - det band har mit hjerte!

Den historiestuderende Christian fra Odense var heller ikke imponeret over Megadeths optræden:

- Dave Mustaine må kandidere til at være en af rockmusikkens største krukker. Slayer havde en langt mindre distance til publikum, og der er ingen tvivl om, at de var bedre end Megadeth.

Ditte Mogensen fra Århus var enig:

- Det virkede som om, at Megadeth bare spillede på rutinen. Slayer var meget mere nærværende, og det var fedt, da deres forsanger Tom Araya mellem numrene sagde tak på dansk.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind