Fanatisk fynbo giver formue for Elvis-suit

Henrik Knudsen spenderer en million kroner på svulstigt outfit, som Kongen bar i Las Vegas

Elvis Presley i det hvide snit, der er på vej til Kronjylland. (Foto: Graceland Randers)
Elvis Presley i det hvide snit, der er på vej til Kronjylland. (Foto: Graceland Randers)

Ikke mange ville nok være begejstrede for at have betalt en million kroner for et sæt tøj med råvildt broderet på brystet. Men det er Henrik Knudsen såmænd. Ja, han er faktisk nærmest henrykt.

Se også: Velkommen til Graceland Randers

Outfittet har da også tilført en vis Elvis Presley, som Henrik Knudsen mildest talt har en svaghed for. Fynboen er manden bag Graceland Randers, og det er til museet i kælderen under Kongens slot i Kronjylland, at Henrik Knudsen har handlet stort ind.

– Det er jo vores pendant til, at zoologisk have i København køber en ny bjørn, eller at Bakken får en ny sindssyg rutschebane, siger Elvis-entusiasten.

Research til fingerspidserne
Henrik Knudsen har købt antrækket, som legenden bar i Las Vegas i 1974, af den australske kendis og Elvis-samler Greg Page, der pludselig er begyndt at sælge ud af klenodierne:

– Han har fået en ny kone, og nu skal hele lortet ud. Nu er Elvis ikke nummer 1 længere. Det er nok, som da man flyttede sammen med sin første kæreste, og hun sagde, at man godt måtte flytte ind, men de store højttalere, kommer ikke med! klukker Henrik Knudsen,

Han er vist næsten lige så glad for Greg Pages kone som Greg Page selv. Måske endda lidt gladere.

Se også: Elvis: Et barn blev født i Tupelo

Fanatikeren har stor erfaring i at erhverve sig Elvis-sager, og han kan sagtens forklare, hvordan det sikres, at man ikke risikerer at spendere en formue på nogle klude, som en tilfældig Elvis-impersonator har svedt i under et par julefrokoster.

– Vi har forhandlet om det i et halvt år, og i den tid har jeg undersøgt, hvem der havde suitet først, og hvem der solgte det til Elvis’ juveler, som så solgte det til Greg Page. Researchen er lavet til fingerspidserne. Det svarer lidt til at finde ud af, hvordan Mona Lisa landede på Louvre, forklarer Henrik Knudsen.

Der er grænser for galskaben
Nogle vil måske mene, at Henrik Knudsen er gal, men der er faktisk grænser for galskaben. For nyligt blev et par af Elvis’ knap så rene underbukser sat til salg på en auktion i Stockport, og danskeren bød ikke:

– Nej, det kunne jeg aldrig finde på. Det er ikke interessant. Det er corny. Det minder mig om dengang, en af hans læger sagde, at han i et glas sprit havde en vorte, han havde fjernet fra Elvis’ hånd, fnyser Henrik Knudsen.

Se også: 35.000 Elvis-fans kan ikke tage fejl

Suitet ekskorteres til Graceland Randers af en amerikansk politibil med uniformerede vagter klokken 15 i dag, og offentligheden kan betragte dragten fra på fredag.

– Det er et suit, som kun Elvis ville gå i. Han havde det blandt andet på, da han besluttede sig for at springe op på scenen i Las Vegas under en koncert med Tom Jones. Han mente lige, Tom Jones skulle have en lektion i karate, lyder det opstemt fra Henrik Knudsen.

Se også: Dødgode Elvis genopstod i Holland

Han har desuden investeret i andre Elvis-effekter som et Omega-ur, diamantringe, en TCB-kæde samt nogle dukker fra filmen ’G.I. Blues’. Samlet pris på hele halløjet: Over halvanden million kroner.

1 af 3 Elvis Presley optrådte i dragten i Las Vegas i 1974. (Foto: Graceland Randers)
2 af 3 Elvis på scenen i suitet under Tom Jones-show. (Foto: Graceland Randers)
3 af 3 Elvis Presley i det hvide snit, der er på vej til Kronjylland. (Foto: Graceland Randers)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste Musik
Mest læste i Musik
Hent flere

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Zeke: 'Hellbender' (Relapse-album/Ude 30. marts)
2.John Prine: 'The Tree of Forgiveness' (Oh Boy-album/Ude 13. april)
3.The Melvins: 'Pinkus Abortion Technician' (Ipecac-album/Ude 20. april)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Albert Hammond Jr.: 'Francis Trouble' (Red Bull-album/Ude nu)
2.Soccer Mommy: 'Clean' (Fat Possum-album/Ude nu)
3.A.A.L (Against All Logic): '2012-2017' (Other People-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen