Lykken er... at spille min musik

Dansk/sydafrikanske Barbara Moleko debuterer med albummet 'Lykken er...'

Barbara Moleko - den afrikanske stemme fra Nørrebro. (Foto: Nick Andersen/Sony Music)
Barbara Moleko - den afrikanske stemme fra Nørrebro. (Foto: Nick Andersen/Sony Music)

'Lykken er...'

Sådan er titlen på debutalbummet fra den dansk/sydafrikanske sangerinde, Barbara Moleko, og prikkerne er efterladt for at gøre det op til lytterne selv at definere, hvad lykken er for dem.

- Men hvad er den så for dig, Barbara?

- De små glæder - godt vejr, et smil på gaden, et venligt blik, god mad osv.

- Men det er ikke det, du synger om på pladen?

- Der handler det om kærlighed. De små detaljer i kærlighed, som kan virke så store. Men jeg valgte titlen for at vække noget i folk. Hvad er lykken for Jer, kan den være konstant, hvordan definerer I den?

Lykken er for mig...
- Hvordan definerer du lykken?

- For mig er det at have to velfungerende forældre, en familie, som jeg elsker, muligheden for at spille musik og optræde. Og, hold kæft, det var lykken for mig at møde L.O.C. Han er et af mine store idoler. Det er det, der lykken for mig, i hvert fald lige nu. Så kan det være, det ændrer sig hen ad vejen, siger den 25-årige sangerinde, der fylder 26 på fredag.

- Er der noget, der gør dig ulykkelig?

- Det lyder måske som en kliche. men det kan godt gøre mig ked af det, når vi glemmer at tænke på hinanden. Når folk er ligeglade med andre, det kan gøre mig rigtig vred.

Mange år i Afrika
Sangerinden er født i Danmark med en dansk mor og en sydafrikansk far, som moderen mødte, da han studerede i Danmark. Derefter flyttede den lille familie til Mozambique og senere til Sydafrika, da apartheid-styret faldt.

Da hun var 12, blev forældrene skilt, og Barbara flyttede hjem til Danmark med moderen, mens hendes far blev i Sydafrika, hvor hun stadig ofte besøger ham.

Tryg på Nørrebro
Opvæksten foregik i Vanløse, men nu bor hun på Nørrebro, hvor hun har det som fisk i vandet, selvom det nogen gange godt kan være et hidsigt kvarter at færdes i.

- Miljøet og de mange kulturer og nuancer gør, at jeg føler mig hjemme og tryg på Nørrebro.

- Også selvom der godt kan være lidt ballade en gang imellem?

- Ballade er der alle vegne, og så længe du ikke ligner én, der er pissebange for verden, og så længe du kigger tingene i øjnene, tror jeg ikke, der sker noget. Det er der i hvert fald ikke gjort indtil videre.

1 af 3 (Foto: Nick Andersen/Sony Music)
2 af 3 (Foto: Nick Andersen/Sony Music)
3 af 3 Barbara Moleko - den afrikanske stemme fra Nørrebro. (Foto: Nick Andersen/Sony Music)
0 kommentarer
Vis kommentarer