Annisette: Jeg savner Thomas hver dag

Men sangerinden føler, at hun er kommet godt videre med livet efter Thomas Koppels pludselige død for seks år siden

Annisette føler stadig, Thomas Koppel har en finger med i spillet. (Foto: Miriam Dalsgaard)
Annisette føler stadig, Thomas Koppel har en finger med i spillet. (Foto: Miriam Dalsgaard)

- Jeg savner Thomas hver dag, men jeg har det ellers rigtig godt. Jeg har haft så smaddertravlt i de her seks år, som jeg aldrig tidigere har haft, og jeg føler, jeg bliver båret afsted på en bølge, hvor han sikkert har fingeren med i spillet på en eller anden måde, siger uforlignelige Annisette.

I februar 2006 døde hendes livsledsager, soulmate og medspiller i Savage Rose, Thomas Koppel, pludselig i deres daværende hus i Puerto Rico, men Annisette fører den livsstil videre, som parret begge sværgede til.

Det vil sige med fortsat mange rejser ud i verden, men modsat da Thomas Koppel levede - og de også i flere år boede fast i Los Angeles - sker det nu med udgangspunkt i haveforeningen i Sydhavnen, der også var deres hjem i 32 år.

Bliver i familien
- Godt nok i i et et andet havehus end dengang, men vores gamle hus bor vores datter, Billie, i med mine børnebørn og hendes mand, Frank Hasselstrøm, der har været med til at skabe pladen.

- Jo, det bliver i familen, griner hun.

Pladen, hun snakker om, gælder det nye Savage Rose-album, 'Love And Freedom', den første i fem år, og lavet sammen med et hold yngre danske musikere, som netop fyldte 64-årige Annisette - nu den eneste 'vilde blomst, der har været med siden starten i 1967 - har spillet med siden Thomas Koppels død.

Lever med situationen
- Jeg vil sådan ønske, at Thomas kunne høre denne her udgave af Savage Rose. Han ville have drømt om at spille sammen med de her musikere.

- Og sætte sit præg på dem?

- Selvfølgelig.

- Enormt trist, at han skulle dø?

- Det er det, men nu må jeg leve med det, som det er, og jeg synes, jeg kommer godt fra det. Thomas styrke som komponist og musiker er så sammengroet indeni mig, at det vil jeg aldrig kunne ryste af mig, og det har jeg heller ikke lyst til skal ske.

Tævet i tangenterne

I Thomas Koppels fravær har Annisette selv skrevet en stor del af sangene på den nye plade - noget de var fælles om på den måde, at Thomas som regel tog sig af musikken, mens Annisette skrev teksterne.

- Det er noget sværere, når man ikke har en mand, der bare sidder og spiller, og jeg kan bevæge mig rundt som en fugl oven på hans toner.

- Nu har jeg istedet måttet forgribe mig på det gamle klaver, som var hans, og har tævet i tangenterne, indtil sangene var der. Det er lykkedes, men jeg ved ikke, om jeg kan gengive det, skraldgriner Danmarks store sangerinde.

Om 14 dages begynder prøverne til en uges turne på Grønland, derefter 14 dage til Norge, inden det går løs i Danmark i oktober måned.

1 af 3 Annisette i forgrunden med sit nye Savage Rose på et billede, der minder om coveret til gruppens andet album, 'In the Plain' fra 1968. (Foto: Billie Koppel)
2 af 3 Annisette i spidsen for det originale Savage Rose. (PR foto)
3 af 3 Annisette føler stadig, Thomas Koppel har en finger med i spillet. (Foto: Miriam Dalsgaard)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Musik
Mest læste i Musik
Hent flere

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Imperial State Electric: 'Anywhere Loud' (Psychout-album/Ude 16. februar)
2.Tyler Childers: 'Purgatory' (Hickman Holler-album/Ude 5. januar)
3.Joan As Police Woman: 'Damned Devotion' (PIAS-album/Ude 9. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.New Order: 'NOMC 15 - Live' (Mute-album/Ude nu)
2.Wilco: 'A.M. - Special Edition' (Sire-album/Ude nu)
3.Whitney: 'Light Upon the Lake - Demo Recordings' (Secretly Canadian-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen