Stor, større, Mew

Himmelstræberne fra Hellerup når nye højder på nyt album

Hellerup-drengene i Mew er flyttet tilbage til Danmark efter i en årrække at have boet i London. (Foto: Casper Sejersen)
Hellerup-drengene i Mew er flyttet tilbage til Danmark efter i en årrække at have boet i London. (Foto: Casper Sejersen)

Mew: 'No More Stories...' (Evil Office/A:larm) Udkommer mandag 17. august

’No more stories/Are told today/I’m sorry/They washed away/No more stories/The world is grey/I’m tired/Let’s wash away’.

Ja, det er så den fulde titel på Mews nye udspil, og med sådan en gang ord-diarré skulle man tro, at drengene lider af akut storhedsvanvid. Og det gør de nok også. Men hvor er det befriende. Mew er et vanvittigt ambitiøst band – både vanvittigt og ambitiøst – og præcis det gør Hellerup-stjernernes femte album til endnu en regulær kraftpræstation.

Der har været spekuleret i, hvad det ville betyde, at bassist Johan Wohlert har forladt rækkerne. Det er svært helt at lure, men i hvert fald leger den tilbageværende trio mere med skæve rytmer end før, ja, åbneren ’New Terrain’ kører næsten forlæns og baglæns samtidig. Trommeslager Silas Graae har sågar fået lusket sit fornavn med i en af sangtitlerne.

Episke eksplosioner
’Silas The Magic Car’ er faktisk et af højdepunkterne undervejs og samtidig et af de mere neddæmpede momenter på en skive, der er mindre mørk end sin forgænger og alligevel stadig byder på guitar ad libitum. Ikke mindst den brillante singleforløber ’Introducing Palace Players’ beviser, at Mew fortsat er eksperter i episk eksplosionsrock.

Mew har atter allieret sig med produceren Rich Costey, der stod bag gennembruddet med ’Frengers’, og hans detaljespækkede lydbilleder er alfa og omega for gennemslagskraften. Pragteksemplet er ’Cartoons And Macramé Wounds’, der udvikler sig fra poetisk pop over sugende støj til kriblende korharmonier. En komposition i mesterklassen.

Det er rockmusik, der kan få englene til at synge. De er formentlig også de eneste, som kan nå derop, hvor Jonas Bjerres falsetstemme svæver rundt. Så er det til at leve med, at pladen fuser lidt ud til allersidst, og strukturen med to intermezzi og en afsluttende reprise virker søgt.

Mew har storhedsvanvid. Gid det må vare evigt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt