Håbløst Roskilde-program

Plakaten for 2011 savner substans, mener Ekstra Bladets musikredaktør, Thomas Treo, der uddeler 2 stjerner. Hvor mange synes du, dette års Roskilde-program fortjener. Stem her

Roskilde Festival skraber bunden med årets program. (Polfoto/Peter Hove Olesen)
Roskilde Festival skraber bunden med årets program. (Polfoto/Peter Hove Olesen)

Programmet for Roskilde Festival 2011

2009 var middelmådigt, og 2010 var ligegyldigt, men nu undergår Roskilde Festival sig selv - 2011 tegner decideret håbløst.

68 nye navne blev offentliggjort i dag under en såkaldt 'line-up release', og det føltes lidt som om, at en af landets største kulturbegivenheder annoncerede, at der kommer støvregn alle fire dage.

Grundliggende savner man simpelthen substans. At mere eller mindre umoderne modenavne som The Strokes, Kings of Leon og Arctic Monkeys står øverst på plakaten er en falliterklæring.

LÆS OGSÅ: KNAP SÅ COOL COMEBACK AF THE STROKES

Man skal have boet hele sit liv i en jordhule i Uzbekistan for ikke at have set Iron Maiden, men englænderne er dog garant for nostalgisk heavy-hygge.

Helt hovedløst
Roskilde lider naturligvis under, at musikscenen anno 2011 bare ikke fostrer mange spændende topnavne med masseappeal. Men så må man jo i det mindst sørge for at få de kvalitetsmusikanter, som er tilgængelige. Helt hovedløst virker det, at Paul Simon, der i går udsendte pragtværket 'So Beautiful or So What', ikke møder op, når legenden er i Europa i Roskilde-weekenden.

LÆS OGSÅ: SUBLIM PAUL SIMON

Metallica, Iggy and the Stooges, The Black Crowes og Primal Scream er også i nabolaget som historiske orkestre i superklassen uden at have fået invitation. Desuden rejser Arcade Fire og Fleet Foxes udenom Danmark, mens et hensygnende orkester som Bad Religion igen spiller i Roskilde.

Bob Dylan har været på festivalen næsten ligeså mange gange som Leif Skov, men hvis Mastodon kan stå med stor skrift på plakaten, så skulle man måske mene, der også burde være plads til et gensyn med sangskrivningens stormester.

Dylan optræder i stedet i Odense, og under festivalen synger karismatiske Leon Russell 'A Song for You' på Amager og ikke på Roskilde.

Husk ghettoblaster
Eminem har fremtiden bag sig, men urostifteren har aldrig givet koncert i Danmark. Rapperen er en af vitterligt få nye ikoner, der ville gøre en markant forskel på plakaten, men det er nok nogenlunde ligeså nemt at hyre Elvis Presley og The Beatles.

Hiver man forstørrelsesglasset frem, kan man naturligvis finde navne som James Blake og Kurt Vile, der bestemt er et lyt værd, men dem kan man jo komme helt tæt på i Lille Vega i København.

LÆS OGSÅ: DEN NYE HJERTEKNUSER

På kongerigets campingpladser plejer det ikke at koste 1750 kroner at få tilladelse til at slå telt op, så man kunne jo hamre pløkkerne i dér og medbringe en ghettoblaster med alt det gode musik, som Roskilde ikke har.

Positivt er det dog, at det ikke kan blive værre næste år. Men det sagde vi jo for resten også i fjor...

Se samtlige navne på Roskilde Festivals hjemmeside