Agnes Obel: Sangskriverpris betyder mest

Den stolte singer-songwriter hev hele fem statuetter hjem ved Danish Music Awards 2011

Her jubler Agnes Obel på scenen ved modtagelsen af en af sine priser.(Foto: Mogens Flindt)
Her jubler Agnes Obel på scenen ved modtagelsen af en af sine priser.(Foto: Mogens Flindt)

Med hele fem statuetter under armen blev den københavnske sangerinde og sangskriver Agnes Obel aftenens dronning ved Danish Music Awards 2011 fredag i Forum.

Obels album 'Philharmonics' blev kåret som både Årets Danske Album og Årets Danske Popudgivelse. Derudover blev sangerinden udnævnt som Årets Danske Kvindelige Kunstner og Årets Nye Danske Navn.

Ikke desto mindre var det hæderen som Årets Danske Sangskriver, der hev benene væk under Agnes Obel.

- Den er jeg allermest stolt af. Jeg beundrer mange sangskrivere og går meget op i at skrive mine egne sange, fortæller den glade prisvinder, der var overvældet af opmærksomheden.

- Jeg er rigtig glad og overrasket. Og så er jeg taknemmelig for at juryen kunne lide min plade, og at den i det hele taget har fået et publikum. Det havde jeg absolut ingen forventning om, siger hun.

På tur i England
Det er nu ikke kun den danske musikbranche, der har fået øjnene op for Agnes Obel, der har lynende travlt med at pleje karrieren i udlandet.

- Jeg rejser til Birmingham i morgen tidlig. Og så er jeg på tur i England i den næste uge og i Europa og Canada helt frem til midten af december, fortæller sangerinden.

Men allerførst skal Agnes Obel vænne sig til tanken om de fem statuetter, der skal pryde vindueskarmen fremover.

- Lige nu har jeg bare lyst til at nyde det, slappe af og drikke et glas vin, siger hun og griber ud efter kærestens hånd.