'Voice'-vinder melder sig klar

Emilie Päevatalu kalder sig nu bare Em, og popsangerinden har debutalbum på vej

Em - som hun nu kalder sig - melder sig klar til en karriere i poppen. (Foto: Rumle Skafte)
Em - som hun nu kalder sig - melder sig klar til en karriere i poppen. (Foto: Rumle Skafte)

For et års tid siden vandt hun overraskende - ikke mindst for hende selv - den seneste, og formenlig sidste, udgave af TV2's talentshow, 'Voice', og det sikrede 25-årige Emilie Päevatalu en pladekontrakt med et stort pladeselskab.

Siden har man intet hørt til den unge dame, der havde L.O.C. som coach i programmet - og man gik så småt og undrede sig over, hvad det hele blev til.

Men nu er der ved at ske noget. Med et noget forkortet kunstnernavn, Em, har Emilie udgivet første single, 'Dumsmarts', fra det, der i starten af det nye år udmønter sig i et debut-album med titlen 'Galionsfigur'

Med vilje
- Det er med vilje, det har taget sin tid, og det har været ventetiden værd. Jeg glæder mig til, at albummet kommer ud, jeg er stolt af det og håber selvfølgelig, at folk kan li' det, siger Em.

 

- Mange har spurgt mig undervejs i forløbet, 'hvornår kommer pladen?'. Man har været vant til, at når nogen vandt sådan et program, så kom pladen i løbet af et par måneder. Men det har været vigtigt for mig, at pladen ikke bare skulle udgives. Det skulle være færdigt, før det kom ud. Derfor har det taget den tid, det har.

Glad og dyster
Em beskriver selv det kommende album som, et mix af dyster og glad, og ind i mellem numrene fortæller hun selv små historier om sit liv, og hvad der er sket med hende, siden hun vandt konkurrecen.

Se også: Lene Nystrøm: - Jeg ville aldrig gøre det igenSe også: L.O.C. vader i pengeSe også: Aqua-Lene: Jeg er meget norsk for tiden

- Snakker du om det på pladen?

- Pakket sådan lidt ind i nogle jokes.

- Bliver folk ikke ret hurtigt træt af at høre på det?

- Så kan de jo springe det over og høre numrene istedet for.

- Hvordan var det så at vinde 'Voice'?

- Fantastisk. Det kom totalt bag på mig. Alle odds var sikre på, at jeg ikke ville vinde, så sejren tog mig noget med storm, må jeg indrømme. Lige pludselig stod jeg overfor en masse beslsutninger, jeg skulle tage, som jeg slet ikke havde set komme.

 

L.O.C. inde over
'Galionsfigur' er lavet i samarbejde med L.O.C.s producer, Es - og L.O.C. selv har også spillet en aktiv rolle - dels som sparrringspartner og vejleder og dels som medsangskriver på nogle af numrene.

- Han har været meget involveret. Ikke, fordi han skulle, men af lyst, tror jeg. Vi hygger os og - viser det sig - er gode til at skrive sange sammen. Han har startet sangene som en skitse og så overladt det til mig at lave dem færdige. Det gælder livlige 'Dumsmart', og det gælder et andet nummer, som er noget mere dystert, men alligevel har hit-potentiale, synes jeg. Så har han været meget inde over her og der, han er kommet med gode råd, og dem lytter man jo til, når de kommer fra en hitmager som ham, siger Em.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Bill Fay: 'Countless Branches' (Dead Oceans-album/Ude 17. januar)
2.The Black Lips: 'Sing in a World That’s Falling Apart' (Fire-album/Ude 24. januar)
3.Oscar Danielson: 'Det här kan bli året som jag faller' (Sif-album/Ude 17. januar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Efterklang: 'Lyset' (Rumraket-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Beck: 'Hyperspace' (Capitol-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere