Ukendt musiker med kendte venner

Larry Nelson - eller Lars Nielsen fra Hvidovre - har fået internationale rockstjerner til at medvirke gratis på nyt album

Fra venstre Flemming Muus, Dave Mattacks, Larry Nelson og Peter og Ole Kibsgaard. (Privatfoto)
Fra venstre Flemming Muus, Dave Mattacks, Larry Nelson og Peter og Ole Kibsgaard. (Privatfoto)

Det er godt, man har gode venner, når man er en ukendt musiker uden et pladeselskab bag sig, men selv må betale gildet, hvis man vil have sin musik udsendt.

Det har Lars Flænø Nielsen - eller Larry Nelson, som han kalder sig, når musiklæreren på Danalund Ungdomshus i Hvidovre bevæger sig ud i den aktive musikalske verden.

Og flinke venner, må det tilføjes. De sagde ja til at spille med uden at få en klink for det, da han gik i gang med at indspille sit andet album, 'Flowermoon', som nu kan købes på nettet og i udvalgte forretninger.

Og det er såmænd ikke hvem som helst af musikere, der medvirker. På guitar og i producerstolen er det f.eks. Shub-i-dua-drengen Ole Kibsgaard, og på bas medvirker Flemming Muus, der har spillet i masser af sammenhænge.

Men mere opsigtsvækkende er måske de udenlandske musikere, der spiller med. Det gælder bl.a. den gamle Fairport Convention-trommeslager Dave Mattack, der også har medvirket på plader med folk som Paul McCartney, George Harrison, Elton John, Jimmy Page og et hav af andre berømtheder.

Har selv punget ud
Todd Rundgren-trommeslageren Prairie Prince deltager også på et enkelt nummer og har lovet at lægge gratis arbejdskraft og eget studie til i San Francisco, hvis Larry skulle være frisk på at lave et album nummer tre.

- Det er da en deal, der er værd at overveje, siger Larry Nelson.

 

'Flowermoon' er til dels indspillet i Boston og i London, hvor Dave Mattack nu har opholdt sig, og så har Larry Nelson punget ud med flybilletter og ophold for holdet af danske medvirkende.

- Ja, det har så været to gange 20.000 kroner, men det var pengene værd.

Japansk interesse
Nu gælder det så om at få dem tjent ind igen. Han har fået trykt 300 eksemplarer, og selvom det går langsomt med at få dem solgt herhjemme, så har der vist sig en åbning i Japan - af alle steder.

- Jeg har faktisk solgt flere eksemplarer til Japan end i Hvidovre, hvor jeg bor. Og nu har et japansk pladeselskab vist sig interesseret i at sælge pladen. Den første kontrakt, de sendte mig, var utilfredsstillende, så den sagde jeg nej til. Jeg skulle selv betale presningen og forsendelsen, og det er sgu dyrt at sende pakker til Japan. Jeg skrev tilbage, at 'sådan gør vi altså ikke i Danmark', og det kunne de sådan set godt forstå. Nu venter jeg på, om de sender et nyt og bedre kontraktforslag. For det kunne da være sjovt med et lille japansk eventyr.

0 kommentarer
Vis kommentarer