Roskilde Festival: Vi er stærke på hiphop

Plakaten til årets festival er klar, og der er oprustet på hiphop og elektronisk musik

Den canadiske hit-rapper Drake er klar til årets Roskilde Festival. (Foto: AP)
Den canadiske hit-rapper Drake er klar til årets Roskilde Festival. (Foto: AP)


Se også: Stevie Wonder spiller på Roskilde FestivalSe også: Her er hele Roskildes program - Hvad synes du?Se også: Ældre Sagen om Stones-koncert: Det betyder rigtig meget

Roskilde Festival har netop klasket 67 nye navne på årets plakat, og dermed har de potentielle gæster nu et overblik over, hvad den store musikbegivenhed har at byde på i år.

Og når man beder festivalens programchef Anders Wahrén om at udpege tendenser i årets udbud, er der to genrer, han fremhæver.

- Elektronisk musik og hiphop står rigtig stærkt i årets program, vurderer han i et interview med Ritzau.

Kigger man øverst på plakaten er hiphoppen repræsenteret ved canadiske Drake og amerikanske Outkast, mens den elektroniske musik kommer fra Major Lazer og danske Trentemøller.

Tung rock
Det er et skifte i forhold til sidste års festival, hvor hovednavnene især var domineret af den tungere rock med artister som Metallica, Slipknot og Queens of the Stone Age.

- I den store sammenhæng har vi ikke bevæget os voldsomt på mængden af hiphopnavne kontra rock og metal, men der sker nogle skift i hovednavnene år for år. Nogle kan vi styre, og nogle er udtryk for, hvem der er ude og spille, forklarer Anders Wahrén, som tilføjer:

- Vi har haft nogle prioriteter, og vi har foretaget nogle valg. Vi ville gerne have haft et hiphopnavn i den helt store klasse sidste år, men det var ikke muligt. I år er der så to. Det er så udsving, og jeg synes ikke, vi svigtede hiphoppen sidste år, og jeg synes ikke, vi svigter rocken i år, siger programchefen.

Han henviser til, at rocken er repræsenteret blandt hovednavnene af Rolling Stones og Arctic Monkeys, mens man midt på plakaten finder metalnavne som Deftones, Rob Zombie og Philip H. Anselmo.

Popnavnet Drake
Han mener heller ikke, at festivalen har vendt ryggen til popmusikken, selvom i år ikke har et navn som Rihanna, der sidste år udløste stor debat.

- Vi skal have popnavne, lige så vel, som vi skal have alt mulig andet, og hvis man spørger hardcore hiphoppere, vil de også kalde Drake for et popnavn. Pop er en sjov størrelse, fordi den alene handler om, hvad der er populært, og for tiden er det hiphop og elektronisk musik, påpeger han.

Roskilde Festival mangler ifølge programchefen fortsat at offentliggøre 'en håndfuld navne', men alle festivalens hovednavne er nu på plads.

- Der kommer ikke flere navne med de største typer på plakaten. Men derfor kan der godt komme nogle, der for nogle mennesker lige præcis er dem, der mangler i dag, påpeger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer