Roskilde: Rynkerock for millioner

Årets program udstiller festivalens store problemer, mener Ekstra Bladets musikanmelder

Mick Jagger i front for verdens ældste rockband The Rolling Stones, der ikke længere er værd at klappe af. (Foto: AP)
Mick Jagger i front for verdens ældste rockband The Rolling Stones, der ikke længere er værd at klappe af. (Foto: AP)

Roskilde Festivals musikprogram 2014

I SKYGGEN AF Roskilde Festivals kiksede lancering af The Rolling Stones for nyligt annoncerede arrangørerne i dag resten af årets musikprogram, og det bar præg af, at det ikke har været billigt at lokke de notorisk griske rollatorrockere væk fra Parken og en jysk mark.

Stevie Wonder, der som Stones mistede evnen til at lave væsentlige plader, dengang Roskilde stadig havde Lasse & Mathilde på plakaten, var det største af de nytilføjede små hovednavne.

Her er hele Roskildes program - Hvad synes du?

SÅ TUBORG SER atter ud til at blive topnavnet for horderne af partylystne teenagere, der kan huje højere end Oranges lydanlæg, når Drake, Major Lazer og Arctic Monkeys fester på hovedscenen.

De har dog alle optrådt i Danmark flere gange, hvilket understreger, at Roskilde som hele det verdensomspændende festivallandskab er overbefolket med gengangere.

Vi har hørt det hele før, og der udklækkes simpelthen ikke uomgængelige supernavne i disse år, hvilket selv sagt giver Roskilde svære arbejdsbetingelser og i længden truer mastodontens eksistens.

Derfor kommer Eminem ikke til Danmark

ENHVER MUSIKFAN vil naturligvis kunne trave rundt på Dyrskuepladsen og finde bands, der er værd at bruge en halv time på, men det bliver sværere og sværere for hvert år. Det ville være lidt nemmere, hvis The Black Keys var til stede, men otte album inde i karrieren har et af tidens førende rockbands stadig ikke optrådt på festivalen - de spiller i Frankrig og Belgien under Roskilde.

Da Daft Punk jo ikke turnerer, er der dog kun tre navne, der virkelig ville gøre en forskel på Orange, og det er naturligvis Marshall Mathers, Slim Shady og Eminem. D’herrer har aldrig indtaget en dansk scene. Lad os håbe Roskilde får gjort noget ved det inden, rapperne fylder 70. I 2042 kunne ’Lose Yourself’ nok godt risikere at lyde lidt ynkelig.