Kashmir går fra hinanden

Bandet holder en pause på et år, så medlemmerne kan fokusere på egne projekter

Kashmir holder pause i et år (Foto: Anthon Unger).
Kashmir holder pause i et år (Foto: Anthon Unger).

I 23 år har rockgruppen Kashmir spillet sammen, men efter dette års Grøn Koncert går bandmedlemmerne hver til sit i et år.

Det fortæller frontmanden Kasper Eistrup, da Ekstra Bladet møder Kashmir til præsentationen af artisterne ved dette års Grøn Koncert.

– Vi har spillet virkelig intensivt sammen – har været på turné og lavet plader de sidste fem år. Og efter Grøn Koncert er overstået, går vi hver til sit for en stund, siger han.

Grøn Koncert tilføjer Kashmir

Mødes igen
Grøn Koncert 2014 finder sted fra 17. til 27. juli, hvor kunstnere som Burhan G, Lukas Graham, Mads Langer, Tim Christensen, Shaka Loveless og Nik & Jay skal spille. Og altså Kashmir, som derefter holder pause i et år.

Kashmir-Kasper: 3 x nej til X Factor

– Efter et år vil vi mødes og se, om vi har lyst til at lave noget mere sammen. Jeg tror, det er meget vigtigt, at man ikke bare bliver ved med at køre i den samme rille år efter år. Vi har altid været meget drevet af inspirationen og lysten til at spille sammen. Den har vi heldigvis haft i rigtig mange år, men den kan man bevare ved at tage nogle ’breaks’ fra hinanden, fortæller Kashmirs guitarist og keyboardspiller Henrik Lindstrand.

Egne projekter
Det år, de er fra hinanden, skal bruges på individuelle projekter. For Kasper Eistrups vedkommende gælder det at tegne og male, og han har en soloudstilling til efteråret.

– Jeg har altid tegnet og malet, og så kom musikken ind på et senere tidspunkt og tog en masse af min passion og tid, forklarer han.

Mads Langer henter Gaffa-priser på stribe

– Vi har alle sammen projekter, som skal udforskes, og familier, der skal passes. Så kan man få lidt plads i hovedet til at mødes på et senere tidspunkt og tale om, hvad vi har lavet, siger trommeslager Asger Techau, mens forsangeren forsikrer, at Kashmir mødes igen om et år.