Pigerne på NorthSide: Hvor fanden er alle mændene?

Kvinder overalt: Både på scenen og blandt tilskuerne er der flest hunkønsvæsner til den aarhusianske festival

Over halvdelen af gæsterne på NorthSide er kvinder. Det skuffer Ekstra Bladets udsendte (og kvindelige) journalist. (Foto: Per Lange)
Over halvdelen af gæsterne på NorthSide er kvinder. Det skuffer Ekstra Bladets udsendte (og kvindelige) journalist. (Foto: Per Lange)

Det vrimler med smukke kvinder i korte shorts, mavebluser og solbriller på festivalen NorthSide.

- Men hvor fanden er alle mændene henne? spørger 24-årige Marie Jensen.

Se også: Johan Wohlert gjorde comeback i Mew

NorthSide er nærmest blevet invaderet af kvinder, hvilket den officielle talsmand for festivalen, John Fogde, bekræfter.

- Den gennemsnitlige NorthSider er kvinde og i slutningen af tyverne. Sidste år var 58 procent af dem, der købte billet, kvinder, siger han.

Se også: Svensk blondine gik i sortMarie Jensen (th.) er sammen med sine veninder på NorthSide og så gerne, at der var flere mænd, der også gæstede festivalen. (Foto: Per Lange)
Marie Jensen (th.) er sammen med sine veninder på NorthSide og så gerne, at der var flere mænd, der også gæstede festivalen. (Foto: Per Lange)


Det er ikke kun festivalpladsen, der er blevet indtaget af kvinder. På scenen er flere af hovednavnene kvinder som Lucy Love, MØ, Lana Del Rey, Oh Land og Quadron.

Det er ikke et bevidst valg, at programmet henvender sig særligt til det kvindelige publikum.

- Vi er jo to fyre, der sidder og booker det, og vi prøver bestemt ikke kun at henvende os til kvinderne. Vi prøver at skabe et bredt program, og at de så godt kan lide det, er jo bare fedt, siger John Fogde.

Se også: Se de mange NorthSide-babes

Flere kvindelige festivalgæster siger, at det ikke kun er programmet, men også omgivelserne med de mange økologiske madboder og barer med drinks, der lokker.

- Her falder man jo ikke i en bananskræl, men derimod i en østers, griner 30-årige Vicki Bruhn.

- Ej, det er jo et lækkert område. Selv toiletterne er pæne og rene, og man skal ikke overtales til at gå derind.

Event & Kultur - 14. jun. 2014 - kl. 18:56 Kun for piger: Ekstra Bladet kårer dagens lækreste festival-fyrVicki Bruhn (th.) mener, at selvom der ikke er mange af dem, så er de mænd, der er kommet til den aarhusianske festival, lækre. (Foto: Per Lange)
Vicki Bruhn (th.) mener, at selvom der ikke er mange af dem, så er de mænd, der er kommet til den aarhusianske festival, lækre. (Foto: Per Lange)


De gode forhold mener den officielle talsperson er vigtige at tage med, men han tror også, at særligt den brede markedsføring er med til at løfte det hele.

- Vi kører nok en mere sofistikeret markedsføring end andre festivaler. Der er ikke så meget dyb kavalergang over det her, og det er nok meget tiltrækkende for kvinder, griner han.

Se også: Så ruller luksus-festivalen igen

Selv om der gennemsnitligt er flest kvindelige gæster på festivalpladsen, er det ikke et problem, mener Vicki Bruhn.

- De er jo superflotte, de mænd, der er her, så det er jo lige meget, siger hun.

Se også: Ellevild i varmenSe også: Veloplagt massakreSe også: Lana Del Rey: På røven i Aarhus

0 kommentarer
Vis kommentarer