NorthSide: En rigtig tøsefestival

Der er bare alt for damerne i Aarhus, konkluderer Ekstra Bladets udsendte anmelder

Ingen vil nok komme til at forveksle NorthSides publikum med Copenhells. (Foto: Per Lange)
Ingen vil nok komme til at forveksle NorthSides publikum med Copenhells. (Foto: Per Lange)

NorthSide Festival 2014

DET VRIMLER MED dejlige danske sommerpiger på NorthSide. De kunne være Tina Dickows lillesøstre og ligner nogen, der aldrig har oplevet noget ubehageligt. Det kom de heller ikke til på den femte udgave af weekendens aarhusianske succesfestival.

Pænheden stortrives i Ådalen, hvor NorthSides velfungerende koncept foldede sig indbydende ud, og uden den store ramasjang konsoliderede arrangementet sin fremtrædende position i det danske festivallandskab.

Pigerne på NorthSide: Hvor fanden er alle mændene?

NORTHSIDE FORMÅR at rendyrke en slags bred hipster-niche, og hvis man vil opleve noget beskidt fandenivoldskhed, så kan man jo for satan tage på Copenhell. Himlen over Østjylland var blå som tøsernes øjne bag deres Ray Bans, og under Møs optræden var det hotteste diskussionsemne valget af solfaktor. Puha.

Fynboen leverede sammen med blandt andre Lucy Love og Quadron tiltalende koncerter, der mindede om, at vi for tiden har usædvanligt mange sangerinder, vi kan bryste os af. Udenlandske stjerner som Lana Del Rey og Nina Persson var helt flade i sammenligning.

Lana Del Rey: På røven i Aarhus

FRASET SPREDTE flaskehalsproblemer og kødannelser var der internationalt snit over festivalens afvikling, og trods beskedne musikalske højdepunkter var koncerternes generelle standard ganske habil under bemærkelsesværdigt flotte lydforhold.

Selv det obligatoriske sikkerhedstjek ved indgangen udgjorde en behagelig oplevelse. En fersk studine trykkede forsigtigt på ydersiden af ens rygsæk, som hun undskyldende ønskede åbnet, hvorefter et flygtigt blik ned i roderiet var nok til afgøre, at man bestemt ikke havde fire håndgranater med ind. Hvem kunne dog også finde på at sprænge sådan en idyl i luften?