Thomas Gravesen: Lyt til mit fede band

Eks-landsholdspilleren bryder otte års tavshed for at hjælpe lokalt Vejle-band til succes

Thomas Gravesen med bandet i baggrunden. (Foto. Anders Brohus)
Thomas Gravesen med bandet i baggrunden. (Foto. Anders Brohus)

I otte år, siden sit overraskende farvel til det danske fodboldlandshold i 2006, har Thomas Gravesen ikke sagt et kvæk til de danske medier, bortset fra nogle enkelte pip til den lokale avis i Vejle.

TV-stationer og landets store aviser – ja, såmænd også flere i udlandet – har ellers stået på spring for at få hans forklaring på den stædige afvisning af at fortælle om landsholdsstoppet, der kom bare få uger efter, at han havde fortalt om, hvor meget det betød for ham at spille i nationaldragten.

Man har også gerne ville høre ham fortælle om den sportslige nedtur – men uden tvivl økonomiske optur – der begyndte med Real Madrid og fortsatte til kanon-løn i Celtic i Skotland og Everton i England, hvor han begge steder hurtigt havnede udenfor start-11’eren og derfor valgte helt at stoppe karrieren i 2009.

Hvad gik galt, hvordan er hans tilværelse nu - og hvad er hans fremtidsplaner?

Thomas Gravesen flankerer Deed in Karma. Foto: Anders Brohus)
Thomas Gravesen flankerer Deed in Karma. Foto: Anders Brohus)
 

Ikke et ord fra vejlenseren, der de senere år har boet i spillebyen Las Vegas med – såvidt vides – en ny tjekkisk kæreste, som han heller ikke har vist frem.

Men nu taler Thomas Gravesen, der netop nu er hjemme på et af hans to årlige besøg i hjembyen, til Ekstra Bladet.

Det hårde band
Bare ikke om nogle af de omtalte emner - men om et lokalt rockband, Deed in Karma, som fodboldhelten headbanger alvorligt til og også har sponseret med studietid, indtil et pladeselskab, Target Records, slog til og sagde ja til at udsende debut-albummet, der kommer til efteråret.

Thomas Gravesen var 66 gange i nationaldragten. (Foto: Jens Dige)
Thomas Gravesen var 66 gange i nationaldragten. (Foto: Jens Dige)
 

Gravesen i Real-trøjen. (Foto: AP)
Gravesen i Real-trøjen. (Foto: AP)
 

- Alt det andet må komme en anden gang. Nu drejer det sig om bandet, og jeg vil ikke tage opmærksomheden væk fra dem ved at fortælle om alt det, jeg godt ved, medierne meget gerne vil høre om. Dummere er jeg ikke, konstaterer Thomas Gravesen.

Kendskabet til Deed in Karma, som dog kun har haft det navn de seneste cirka fem år, går helt tilbage til midt-90’erne, hvor Gravesen lærte to af medlemmerne, Jonas Holmberg på guitar og sang og Christian O. Nielsen, lead-guitar, at kende.

- Jonas og Christian er jo lidt ældre end mig, så da jeg startede med at gå i byen, blev jeg introduceret til dem. Jeg kendte kun fodboldverdenen dengang, men vi fandt sammen i en fælles-interesse for musikken, og vi var rundt at se dem på alle kult-stederne i Vejle, når de spillede, siger Gravesen.

Der er sket lidt udskiftninger i Deed in Karma gennem årene, men de sidste par år med Lars Vilmar på trommer og Lars Holmboe, bas, har gruppen fået den helt rigtige opstilling.

Gravesen: Det her er for altid min klub

Gravesen griner af vanvittigt million-rygte

Stolt Gravesen udtaget til drømmehold  

- Det hårde band, det er det, der er nu, fastslår Thomas Gravesen.

’Styg rock’
Debut-pladen får titlen ’A Good Dog’ og musikken har faktisk været færdig i et par år, men først nu, hvor der er fundet et pladeselskab, som tilmed snakker om ’world wide’-udgivelse, er der kommet rigtig fart på.

Deed in Karma venter på det store gennembrud. (Foto: Anders Brohus)
Deed in Karma venter på det store gennembrud. (Foto: Anders Brohus)
 

Musikken er i den hårde ende, dog uden at være metal.

Riff-baseret rock, kalder Lars Holmboe musikken.

- Min far kalder det ’styg rock’, meddeler Jonas Holmberg, der også er gruppens chef-sangskriver.

- Hvad er så din rolle i det hele, Gravesen?

- Jeg giver den support, jeg kan. Jeg er jo ikke musiker eller producer. Det er dem, der står med fingrene i kagedåsen. Men jeg synes, det er fedt, det, de laver, deres energi og den måde, de præsenterer tingene på. Jeg er til den slags musik, så jeg bidrager gerne med det, jeg kan.

- Du er simpelthen fan?

- Det er jeg.

Mine ti procent
- Men pladen var blevet til noget, uanset, om jeg havde været der eller ej. Helt sikkert. Det er seriøse musikere. Jeg har måske bidraget med ti procent, men 90 procent er bandet, og det er det, jeg er blevet grebet lidt af. At der virkelig er den energi og det drive, der gør, at jeg synes, det er et fedt projekt. Og musikken er fed. Det er derfor, jeg sagde, jeg gerne ville være med.

Pladen kommer som sagt til efteråret, men i og med at musikken har været færdig i to år, har Deed in Karma naturligvis allerede nye sange klar til en efterfølger.

- Vi vil have lov til at lave noget helt andet, hvis det er det, vi har lyst til. Måske bliver det en halv-akustisk plade. Hvem ved? Men vi har luret, at mange ikke har noget at følge op med, når det er gået godt første gang. Den situation er vi ikke i, siger Jonas Holmberg.

- Hvis folk spiser den første plade, så vil de gerne høre mere - uden at skulle vente på det i årevis, siger Thomas Gravesen.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.