Sur Roskilde-gæst påkørte hjemmeværnsmand

Forud for søndagens Roskilde-åbning var der flere særdeles farlige situationer i festival-trafikken, oplyser politiet

Det skabte søndag flere farlige situationer  at få de mange tusinde mennesker bragt til Roskilde Festival-området. (Foto: Anthon Unger)
Det skabte søndag flere farlige situationer at få de mange tusinde mennesker bragt til Roskilde Festival-området. (Foto: Anthon Unger)

(Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT Så er Roskildes festaber kommet på græs!  

I går præcis klokken 18.00 åbnede Roskilde Festival officielt for de mange gæster, der havde ventet pænt i kø i flere dage.

Flere end 50.000 personer slog på rekordtid pløkkerne i jorden om eftermiddagen, og det forlyder, at flere end 65.000 gæster i skrivende stund har indfundet sig på græsmarkerne ved dyrskuepladsen.

Forud for den forholdsvis fredelige åbning var der dog gang i et par trafikfarlige eksperimenter, da nogle bilister i følge politiet begyndte at sætte deltagere til Roskilde Festival af på motorvejen - sandsynligvis fordi de var trætte af at holde i kø.

- Jeg kan godt forstå logikken i at sætte folk af på motorvejen, når man alligevel holder i kø, men det bliver det bestemt ikke mere lovligt af. Man må naturligvis under ingen omstændigheder færdes til fods på en motorvej - og det gælder også under en festival, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard.

DK MusikNYT TV: Allerede fuld knald på Roskilde-festen

I krydset ved Vor Frue Hovedgade fik en hjemmeværnsmand, der regulerede festivaltrafikken, sig en ubehagelig overraskelse, da en bilist, der ikke ønskede at følge festival-anvisningerne påkørte hjemmeværnsmanden.

Påkørslen skete dog ved lav hastighed, og hjemmeværnsmanden slap uden skrammer.

Politiet optog rapport om uheldet og sigtede bilisten for påkørslen, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet.

- En hjemmeværnsmand har i den situation samme bemyndigelse som politiet, og hvis han siger, at man skal dreje til venstre i stedet for højre, så skal man gøre, som der bliver sagt, siger Martin Bjerregaard.

Mandag til onsdag er der warm up-musik på en enkelt scene, og torsdag går det så for alvor løs, når dette års absolutte hovednavn The Rolling Stones giver den gas fra Orange Scene.

Alle partout-billetter er allerede udsolgt, men der er stadig billetter til enkeltdagene fredag, lørdag og søndag. Endags-billetterne er på grund af programsætningen af hovednavnet The Rolling Stones for længst udsolgt.

I alt ventes 130.000 personer (80.000 betalende gæster og 50.000 frivillige) at deltage i de musikalske løjer, der ifølge DMI forventes at forløbe relativt tørt - måske en dag med chance for en enkelt hedebølge.

DK MusikNYT Festivalgæst: Vi slap for massiv regn og er klar til fest

Nyheder Politiet og DSB: Tag det offentlige til Roskilde Festival  

0 kommentarer
Vis kommentarer