Dansk Roskilde-band: Rusmidler er et godt værktøj

Debutalbummet fra The Minds of 99 blev til under påvirkning af hash og alkohol. Det sætter musikken fri, mener det danske rockband

The Minds of 99 bruger stoffer til at blive mere kreative. (Foto: Anthon Unger)
The Minds of 99 bruger stoffer til at blive mere kreative. (Foto: Anthon Unger)

Frihed er kodeordet, når det danske electro-rockband, The Minds of 99, laver musik.

Mandag aften spillede gruppen på Roskildes Rising-scene og ifølge medlemmerne må musikken aldrig lyde af 'burde', og for at undgå det, spiller euforiserende stoffer en vigtig rolle.

- Den frihed, der er kommet ned på bånd, den kræver kræfter at skabe. Vi render rundt med al mulig dårlig samvittighed, som vi først skal ud af. Det har vi så brugt nogle forskellige midler til, fortæller Louis Clausen, der spiller trommer.

Se også: Årets første fejlplacering  

Bandet - som desuden består af forsanger Niels Brandt, Anders Folke Larsen på guitar, Asger Wissing på bas, Mikkel Bech-Hansen og Jacob Bech-Hansen, der står for synthesizere, percussion og programmering - mener, at hash og alkohol har en positiv effekt på musikken.

- Vi bruger stofferne meget bevidst til at opnå at komme væk fra vores hverdag og helt ind i hjernerne på os selv og hinanden. Det er altså ikke bare sanseløs bedøvelse. Det handler om at skabe fokus, forklarer Louis Clausen.

The Rolling Stones optrådte foran 45.000 her til aften. (Foto: Anna-Karin Nilsson/Expressen) Koncert-anm. Rullestolene er rustne før Roskilde

Publikum var vilde med The Minds of 99, da de spillede på Roskilde Festival mandag aften. (Foto: Anthon Unger)
Publikum var vilde med The Minds of 99, da de spillede på Roskilde Festival mandag aften. (Foto: Anthon Unger)
 

Ifølge The Minds of 99 vidner selve ordet 'spiritus' om en sjælelig frihed hos den, som indtager det.

- Det får ligesom ånderne frem. Og når vi så er der, så er vi i sync, og så er det ikke sikkert, vi behøver mere. Men det er et værktøj, vi bruger, siger Niels Brandt.

Se også: Falske penge på Roskilde  

For Louis Clausen er det vigtigt at pointere, at det med alkoholen og hashen ikke er en ny ting, der først er opstået sammen med bandet. De seks barndomsvenner mødtes og drak bajere lang tid før, idéen til The Minds of 99 opstod.

- Så det er ikke noget, vi er nødt til at gøre for at spille musik. Den frihed, som alle mennesker oplever ved at drikke og holde fest, den investerer vi bare i at skabe musik, forklarer han.

DK MusikNYT - 30. jun. 2014 - kl. 21:44 Bar røv i Roskilde-badesøen  

Men der er dog grænser for festen. Når The Minds of 99 går på scenen, er de stimulerende og bevidsthedsudvidende værktøjer ikke med.

- Vi skal jo ud og spille meget, så der skal være en eller anden form for balance. Det er man nødt til at lære tidligt, hvis ikke vi skal brænde vores lys i begge ender, siger Jacob Bach-Hansen og fortsætter:

- Vi tager vores musik og vores publikum alvorligt. Når vi er ude og spille, er det vigtigt for os, at vi først og fremmest stråler i os selv, understreger Louis Clausen

The Minds of 99 er lige nu på sommerturné rundt i Danmark og Europa. På turen kommer det danske band blandt andet kommer forbi Roskilde og Skanderborg Festivalerne.

Se også: Sådan overlever du på Roskilde  

0 kommentarer
Vis kommentarer