Livet som udøvende musikere kan sagtens føre familiære udfordringer med sig. Turneer og dermed forbundne fristelser kan være svære at forlige med partneren derhjemme.
For den danske rock-helt med udenlandsk succes, Mike Tramp, består problemet tilmed i, at han ikke ønsker at bo i det land, som hans indonesiske kone bor i sammen med deres to børn.
I den halve snes år, han har kendt sin kone, har Mike Tramp - med en fortid som Mabel-dreng og international karriere med puddelrock-gruppen White Lion - rejst ind og ud af landet uden nogen intention om for alvor at slå sig ned i landet med familien.
- Allerede efter de tre første måneder i Indonesien - og ikke for at sige noget dårligt om landet - vidste jeg, at jeg aldrig ville kunne bo der. Det var et fejlskridt. Dertil er jeg for meget en del af den vestlige kultur, og den frihed, jeg er vokset op med, kommer ingen bare til at tage fra mig, siger Mike Tramp.
Film på vej om Guns N' Roses-jyden
Kiss: Nostalgisk tegneserieband
- Jeg har også brug for regnvejrsdage, for gråt vejr og en gang i mellem at stå i en kø i Føtex og høre en eller anden stå og brokke sig. Bare for at balancere den natur, jeg nu en gang er. Jeg har ikke set min kone og mine børn siden marts måned, hvor jeg har turneret i USA, og nu venter yderligere tre måneder med turne i Europa.
En evig konflikt
- Det er en evig konflikt, som der nærmest ingen løsning er på. For mig er det bare at fortsætte med min musik og så håbe på, at tiden løser problemet.
- I kunne jo også allesammen flytte til Danmark?
- Så skal den anden jo være villig til det. Men min kone er skuespiller og involveret i indonesisk politik. Så det er nok ikke så ligetil.
For tiden befinder Mike Tramp sig i sit fædreland, som han ellers forlod i slutningen af 70'erne, da Mabel-drengene satsede på succes i Amerika. Den udeblev dog, og mens vennerne vendte snuden hjemad igen, hutlede Mike Tramp sig igennem i New York - indtil han pludselig scorede jackpot som puddelrocker med grupperne White Lion og Freak of Nature.
Vokset op med Kim Larsen
Efter 22 år i USA har han også været omkring New Zealand, og hans ældste søn fra et tidligere forhold bor i dag i Australien.
Men lille Dannevang spiller stadig en stor rolle i hans liv, og specielt de seneste 10 år er han til stadighed 'vendt hjem', som han udtrykker det.
Således er hans fem seneste album lavet i et studie på Vesterbro. Også det seneste, 'Museum', der udkommer den 18. august.
Se video til single-udspillet 'Trust in Yourself'
Som forgængeren, 'Cobblestone Street', er den nærmest akustisk og langt fra den heavy rock, Mike Tramp spillede med sine amerikanske bands.
- Jeg kan ikke løbe fra, at jeg er vokset op med bl.a. Kim Larsen og Sebastian, og selvom jeg har spillet høj og farverig rock i USA, så må jeg bare konstatere, at jeg kommer fra en slags folkmusic-baggrund, og det er derfra alt mit sangskriveri kommer.
Min egen 'Værs'go'
- Jeg føler hele tiden, jeg er på vej til at lave min udgave af Kim Larsens 'Værs'go' - altså som 'Værs'go' har udviklet sig efter mine 22 plader i årenes løb.
'Museum' blev lavet samtidig med forgængeren og har ligget færdig og klar i to år. Mike Tramp er realistisk nok til ikke at tro, at han ikke sælger millioner af eksemplarer verden over, som i 80'erne med specielt White Lion, men albummet kan give et godt afsæt til de turneer, der nu om dage især giver ham smør på brødet.
I nærmeste fremtid - efter 40 shows i Amerika - venter 50 mere rundt om i Europa - kun med Mike Tramp og hans akustiske guitar på scenen, og han har heller intet selskab i bilen, som transporterer ham fra sted til sted, fra land til land.
- Jeg kører alene, har lige sluttet 45.000 kilometer i USA, og nu gælder det Europa med 15 shows i England, og derefter videre gennem Holland, Belgien, Frankrig, Tyskland osv. Det fungerer. I det sekund, nogen er med, går der et eller andet galt.
- Selvfølgelig kunne det godt blive større, hvis tiden var til det. Men jeg er tilfreds med det niveau, jeg er på. Hvis jeg samtidig kunne få orden på mit familie-liv, så fristes jeg til at sige, at jeg har nået lykken.