Rasmus Walter: Kærlighed og en hoppende kylling

Sangeren har lagt melankolien på hylden på det nye nummer 'Verden i stå', som du får en eksklusiv forpremiere på her

Rasmus Walters nye musikvideo til singlen 'Verden i stå'.

Hør Rasmus Walters nye single eksklusivt på ekstrabladet.dk over artiklen.

Rasmus Walter har altid haft en hang til melankoli – noget der er helt tydeligt at høre på de mange sange, han gennem årene har produceret. Men nu er det slut. I hvert fald for en enkelt sangs tid.

I morgen udkommer den 36-årige sangers nyeste single ’Verden i stå’, hvor den ellers så blå stemning er skiftet ud med poppede omkvæd og en tekst om kærlighed.

- For en gangs skyld handler det om mødet frem for afskeden, som jeg har skrevet så mange sange om efterhånden, siger han til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Måske er det bare kommet helt naturligt i kraft af, at jeg har fundet et hjem til min kærlighed med min kæreste og mit barn.

Se også: Rasmus Walter: - Efter jeg er blevet far, græder jeg ret meget

Nummeret og den tilhørende musikvideo kan du helt eksklusivt høre og se i playeren over denne artikel allerede i dag, søndag, selv om nummeret først udgives officielt i morgen, mandag.

Musikvideoen er lavet af Rasmus Walters tvillingebror, instruktøren Anders Walter, der i foråret vandt en Oscar for kortfilmen ’Helium’.

Han fandt på, at Rasmus til videoen skulle trække i et kyllingekostume og hoppe på en trampolin.

Tvillingebrødrene Rasmus (tv.) og Anders med deres bedre halvdele - henholdsvis Barbara og Anne - i Hollywood i forbindelse med Oscar-uddelingen i foråret. (Foto: Tue Hoe)
Tvillingebrødrene Rasmus (tv.) og Anders med deres bedre halvdele - henholdsvis Barbara og Anne - i Hollywood i forbindelse med Oscar-uddelingen i foråret. (Foto: Tue Hoe)

- Hvad går det med kyllingen ud på?

- Det må du virkelig ikke spørge mig om. Det må du spørge min bror om. Han har jo vundet en Oscar, så man siger ikke nej. Man siger bare ’ja ja, skide god idé’, griner Rasmus Walter, men afslører så, at der måske alligevel er en mening med galskaben.

Se også: Walter-brødre: Forskellen sidder i røven

- Jeg har altid været meget melankolsk, og i det univers er der måske ikke altid så meget humor, så vi tænkte, om vi på en eller anden måde kunne blande noget humor, selvironi og selvdistance ind i det univers. Og så handler det jo også om at slippe kontrollen, så vi mente, at det var tilpas gakket, men samtidig havde det også en underfundighed og noget nærmest poetisk over sig, siger han og opsummerer:

- Det er jo en sang, der fejrer kærligheden, og hvilken smukkere måde at gøre det på end at tage et kyllingekostume på og køre ud til Kongelunden og hoppe på en trampolin?

Se også: Danskere klar til Oscar-galla

Rasmus Walter i kyllingekostume i København. (Foto: Grab fra musikvideoen)
Rasmus Walter i kyllingekostume i København. (Foto: Grab fra musikvideoen)

I videoen trasker Rasmus Walter også rundt i centrum af København i det gule kyllingekostume, hvilket høstede mange mærkelige blikke.

- Det var meget grænseoverskridende. Jeg tror, at min bror altid prøver at få mig ud i de her situationer, når vi laver videoer. Enten er det i minusgrader i meget lidt tøj oppe i Sverige, eller også er det, hvor jeg - og jeg har højdeskræk - skal kravle op i et eller andet højt i Berlin, siger han.

Se også: Oscar-Anders' tvillingebror: Kan ikke længere gå i Netto

- Den her gang skulle jeg så løbe rundt som en kylling. Det er noget med at slippe kontrollen, for jeg er nok ret kontrolleret omkring mit lille virke her. Jeg tror, at han prøver at få mig ud af min komfortzone. For eksempel at skulle sidde og synge på bænken foran de her mennesker, der gik forbi, var virkelig grænseoverskridende. Men det er en god måde at flytte tingene lidt på.

For tiden er Rasmus Walter med i TV 2-programmet 'Toppen af poppen', hvor han er et smut på Bornholm sammen med Jørgen Klubien, Wafande, Anne Dorte Michelsen, Clemens, Barbara Moleko og Poul Krebs.

Andet afsnit af årets udgave af programmet bliver sendt i aften klokken 20 på TV 2.

Årets hold i TV 2-programmet 'Toppen af poppen' - dog minus Jørgen Klubien. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Årets hold i TV 2-programmet 'Toppen af poppen' - dog minus Jørgen Klubien. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

- Er det tilfældigt, at du udgiver ny musik samtidig med, at du er aktuel i 'Toppen af poppen'?

- Det er lidt et tilfælde, for det har hele tiden været planen, at jeg skulle udgive en plade her til efteråret. Det vidste vi længe før, at 'Toppen af poppen' kom i stand, men jeg vil sige, at jeg er rigtig glad for, at det ligger oven i hinanden, for der er da ikke nogen tvivl om, at de to ting arbejder godt sammen, siger Rasmus Walter.

- Hvis det ikke havde været tilfældet, havde vi nok alligevel forsøgt at få planlagt det sådan her alligevel. Men det er faktisk et tilfælde, for det var planlagt, at hvis jeg kunne få taget mig sammen til at skrive en ny plade, så var det nu, at den skulle ud.

Se også: Her er Toppen af poppens store overraskelse

Tidligere har Rasmus Walter været forsanger i bandet Grand Avenue, der dog ikke har udgivet ny musik siden 2009. Siden dengang har Rasmus Walter udgivet to soloalbums og til oktober kommer det tredje i rækken.

- Er det helt slut med Grand Avenue?

- Lige nu er det, men hvis vi en dag spiller noget sammen igen, så gør vi selvfølgelig det. Men der er ikke nogen, der går og venter på det, og vi snakker ikke om at skulle lave noget. Men omvendt gider jeg heller ikke sige, at det er taget helt af bordet, for man ved jo aldrig hvad der sker.Men lige nu er det fuldstændig på stand by.

Se også: Walter og Walter på dybt vand

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.J.J. Cale: 'Stay Around' (Because-album/Ude 26. april)
2.Steve Earle & The Dukes: 'Guy' (New West-album/Ude 29. marts)
3.Townes Van Zandt: 'Sky Blue' (Fat Possum-album/Ude 8. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Collider: '-><-' (Escho-album/Ude nu)
2.Ladytron: 'Ladytron' (Ladytron-album/Ude nu)
3.The Entrepreneurs: 'Noise & Romance' (Tambourhinoceros-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen