Gammel hankat vil strejfe igen

Efter halvandet års pause tager Kim Larsen & Kjukken atter på turné til januar

Kim Larsen - spillemanden starter sin turné i Rødovre midt i januar. (Foto: Jan Sommer)
Kim Larsen - spillemanden starter sin turné i Rødovre midt i januar. (Foto: Jan Sommer)

Rygproblemerne er nu så meget under kontrol, at den gamle hankat, Kim Larsen, efter en halvanden år lang pause er klar til at møde livet på landevejen igen sammen med sit faste band de seneste 19 år, Kjukken.

En turne-plan med foreløbigt 27 jobs fra 16. januar i Rødovre til 21. marts i Horsens er blevet offentliggjort, og nationalskjalden kan næsten ikke vente med at komme afsted.

- Han er fit igen og glæder sig, og det gør Kjukken-folkene også. Det er jo dejligt. De har holdt en pause på næsten halvandet år, og i de 15 år, jeg har arbejdet med dem, har de aldrig været væk så længe, siger manager Jørn Jeppesen.

Det menes, at det er en diskusprolaps, der har plaget Kim Larsen siden foråret. Jørn Jeppesen holder sig dog til ordet ’rygproblemer’, som bl.a. betød, at nogle solo-koncerter i Kina i marts måned år måtte aflyses.

Kim Larsen - fit igen. (Foto: Per Lange)
Kim Larsen - fit igen. (Foto: Per Lange)
 

På den sikre side
Turneen var egentlig planlagt til dette efterår, men for at være på ’den sikre side’ valgte man at udskyde starten til januar.

- For ikke at risikere at gå for hurtig i gang besluttede vi at spille de sikre kort, og så flyttede jeg den til januar. Mere er der ikke i det, siger Jørn Jeppesen.

Kim Larsens mor er død

Erik Clausen-film chokerede bilist på motorvej

Kim Larsen aflyser Kina-tur

Kim Larsen udsendte sidst i 2012 albummet ’Du Glade Verden’, og selvom han har skrevet masser af nye sange, mens han har plejet sin ryg, så er der endnu ikke lagt planer for, hvor når de skal indspilles.

Men publikum kan vente at høre nogle af dem - sammen med sange fra det store bag-katalog - på den kommende turne.

- Det bliver den sædvanlige blandede landhandel af nyt og gammelt fra hele perioden med Kim Larsen, fortæller manageren.

Jesper Rosenquist (tv) har måtte sige farvel til Kjukken af helbredsårsager. (Polfoto)
Jesper Rosenquist (tv) har måtte sige farvel til Kjukken af helbredsårsager. (Polfoto)
 

Ny trommeslager
Først skal der dog findes en ny trommeslager i Kjukken. Den hidtidige, Jesper Rosenquist, der har været med siden starten for 19 år siden, meddelte i foråret, at han måtte trække sig af helbredsårsager.

- Jeg har fået konstateret, at jeg kun har 40 procent tilbage af min lunge-kapacitet, og så var der ligesom ikke andet at gøre. Men det var en svær beslutning. Jeg tænkte over det i 14 dage, hvor jeg ikke fik sovet så meget. Det var en følelsesladet dag, da jeg fik sagt det til de andre. Dér kunne du virkelig snakke om, ’når mænd græder’.

Istedet har Jesper Rosenquist kastet sig over vin-branchen med en butik i Vejle, som han overtog, da det stod klart, at han ikke kunne fortsætte med musikken.

- Jeg har haft vin-import som en slags hobby de sidste fem år, hvor musikken var arbejdet. Nu er det så omvendt, siger han. all@eb.dk