Salomonsen: Stolt af at være livserfaren

Veteranen har det godt med at være blevet en ældre og erfaren kvinde i musikbranchen

Sanne Salomonsen - københavneren har netop udsendt afdæmpet album. (Foto: Polfoto)
Sanne Salomonsen - københavneren har netop udsendt afdæmpet album. (Foto: Polfoto)

Med det første album ude i 1973 er Sanne Salomonsen en erfaren kvinde i musikbranchen med masser af hits på samvittigheden. Men at have mange år på bagen som sangerinde medføder ikke kun respekt.

Allerede da Danmarks rockmama rundede 40 år, kunne den nu 58-årige sangerinde mærke et ekstra pres på grund af de mere og mere påtrængende rynker i panden.

- Da jeg blev 40 år, fik jeg på puklen af medierne, der prøvede at halshugge mig. Men det lykkedes ikke, for min personlighed betyder, at der ikke er nogen, der skal fortælle mig, hvad jeg må, og hvad jeg ikke må, bare fordi jeg er blevet en ældre kvinde, siger sangerinden.

Se også: Salomonsen: Håbløst falleret

Sanne under koncert i Store Vega i 2014.(Foto: Polfoto)
Sanne under koncert i Store Vega i 2014.(Foto: Polfoto)
 

Jeg er 58 år og sej
Sanne Salomonsen har da heller ikke smidt sine vante cowboybukser eller læderstøvler på porten, fordi kroppen ikke ser ud, som da hun var i 20'erne.

- Jeg prøver aldrig nogensinde på at være en anden, end jeg er. Jeg er 58 år, og jeg er sej. Der ér jeg, siger hun insisterende og fortsætter:

- Jeg har det rigtig godt med mig selv. Selvfølgelig kan jeg se rynkerne, og at mine bryster hænger lavt, hvis jeg ikke hejser dem op, men jeg har mit lange hår, mine jeans og mine bikerboots, siger rockmamaen.

Se også: Salomonsen overvejer pension

Sanne Salomonsen er nemlig stolt af ikke at være purung og samtidig klare sig godt som sangerinde. Det kan nemlig være op ad bakke at blive ældre, når man er en kvinde i offentlighedens søgelys.

- Jeg er stolt af at være en livserfaren kvinde i denne branche. Man skal ikke tage for givet, at man får lov til at blive ved. Man skal jo helst ikke blive mere end 30 år som kvinde, siger hun.

Alder er ingen hindring
Men det vil Sanne Salomonsen være et godt eksempel på, at man godt kan.

- Jeg har tænkt mig at blive gammel i branchen sammen med min gamle veninder, fru Linnet (Anne Linnet red.) og fru Sørensen (Lis Sørensen red.). Vi skal bevise - og gør det allerede - at alder ikke er nogen hindring, når du er kvinde i musikbranchen, siger Sanne Salomonsen.

Selvom hun står ved sin alder, føler Sanne Salomonsen sig dog ikke som en, der nærmer sig de 60 år.

- Indvendigt er jeg 35 år. Som 35-årig har du levet så tilpas meget af dit liv, at du ved, hvor dine grænser går og er bevidst om din livsfilosofi og om, hvad du vil med dit liv. Sådan har jeg det, siger hun.

Når hun synger megahittet 'Det er ikke det, du siger' om at elske og miste, kan Sanne Salomonsen dog godt mærke, at hun har en del flere oplevelser på rygraden end en i 20'erne.

- Når du er et livserfarent menneske, bliver tolkningen i for eksempel sådan en sang anderledes, end dengang jeg var helt ung. Hvis nogen havde løjet og bedraget mig som 23-årig, ville det have gjort et enormt indtryk og gjort rigtig ondt, siger Sanne Salomonsen.

Nu får de fingeren
Som en kvinde der nærmer sig de 60 år, er det dog andre følelser og tanker, der dukker op i hendes hoved.

- Nu ville jeg give fingeren og smide vedkommende ud, for jeg er blevet for gammel til at finde mig i noget. Livserfaring gør, at man reagerer anderledes på konflikter og på livet, siger Sanne Salomonsen.

Sanne Salomonsen på den røde løber.(Foto: Mogens Flindt)
Sanne Salomonsen på den røde løber.(Foto: Mogens Flindt)
 

1 af 4 Sanne under koncert i Store Vega i 2014.(Foto: Polfoto)
2 af 4 - Jeg er 58 år gammel, og jeg er sej, siger Sanne Salomonsen.(Foto: Facebook)
3 af 4 Sanne Salomonsen på den røde løber.(Foto: Mogens Flindt)
4 af 4 Sanne Salomonsen - københavneren har netop udsendt afdæmpet album. (Foto: Polfoto)
1 kommentar
Vis kommentarer