Aske Jacoby: Går efter fransk succes

Sangeren og guitaristen udsender live-album fra Paris og vil afsætte fem år til at skabe sig et navn i Frankrig

Aske Jacoby på coveret af den nye plade med et Bent Rej-foto af rullestenen Brian Jones på væggen i baggrunden. PR Foto
Aske Jacoby på coveret af den nye plade med et Bent Rej-foto af rullestenen Brian Jones på væggen i baggrunden. PR Foto

- Herhjemme har man billedet af mig, at jeg er en supergod guitarist, 'men behøver du at åbne munden? Og det der med at skrive sange, kan du ikke bare glemme det?'.

- I Frankrig er det lige omvendt. Dér bliver jeg først og fremmest set på som én, der er sanger og skriver sange - og så i øvrigt også spiller noget guitar.

- Det er sgu meget forfriskende, siger Aske Jacoby, der netop har udsendt et live-album, 'Live in Paris', der som titlen antyder er indspillet i Byernes By.

Albummet kommer efter to studie-plader, 'Chant' og 'Luna Plena Super Me', der begge blev indspillet i et studie i Los Angeles med verdenskendte amerikanske musikere, trommeslageren Jim Keltner og bassisten Tony Scheer.

Se også: Super-Aske danser i måneskæret

På live-pladen, der er indspillet den 19. november på klubben O Gib - 'hos Gilbert', populært kaldet, for ejeren hedder Gilbert, forklarer guitaristen - backes Aske Jacoby op af de to medbragte danske musikere, Rune Funch på guitar og Asssi Roar, bas, og to hjemmehørende i det franske, dansk-fødte Johan Dalgaard, keyboard, og Raphael Chassin, trommer.

Jeg går i baren
Aske Jacoby fortæller, at optagelsen fandt sted 'en tilfældig aften', hvor musikerne ikke anede, at de ville blive indspillet.

- Det vil sige, at vi havde fået det at vide, klubben har det nødvendige udstyr, men vi havde lykkeligt glemt det. Så da jeg bagefter gik og pakkede sammen, satte lydmanden optagelsen på anlægget, og jeg fik et kæmpe chok.

Se også: Assi Roar har mistet bassen

'Jeg skal sgu ikke høre på det lige nu, jeg går ud i baren', sagde jeg.

Aske Jacoby på scenen i Paris. PR Foto
Aske Jacoby på scenen i Paris. PR Foto
 

- Efterhånden kom den ene efter den anden ud og sagde, jeg skulle komme ind og høre det. 'Det lyder sgu godt, du bliver glad'. Til sidst gjorde jeg det og hørte fem minutter. Så kunne jeg godt høre, at det lød godt.

- Noget tid efter fik jeg hørt ordentligt på og blev enig med sig selv om, at det var værd at udgive, siger Aske, der udsender pladen på sit eget selskab, Giant Birch.

Ny mand i Frankrig
Koncerten var blot en af flere, han spillede over en fem ugers periode i Frankrig, hvor han synes, man er ved at være lydhør overfor hans musik. Og Aske ser mange muligheder i den del af Europa.

- I Frankrig er der 60 millioner indbyggere, i Belgien er der 25 mill. Kan jeg få 10 procent af dem til at interessere sig for det, jeg kaver, så ser det jo lovende ud. Fem procent vil også være rigeligt.

Se også: Landets bedste gutarist: Finalen

- Hvor tæt er du på det mål?

- Svært at sige. Men jeg er tættere på, end jeg var for et halvt år siden, og for et halvt år siden var jeg tættere på end et halvt år tidligere. Det går fremad, men jeg ved nok mere om det, når dette år er omme. Men min fornemmelse er, at hvis jeg giver det fem års fokus, så skal jeg nok få det til at virke.

- Og det gode er også, at i Frankrig er det de unge mnenneske, der synes, jeg er sjov at have med at gøre. Dem, der kommer til koncerterne. Mens det her i Danmark er min egen generation. Det har at gøre med min lange historie og dem, jeg har spillet med i årenes løb. I Frankrig er jeg bare en ny mand.

 

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Musik
Mest læste i Musik
Hent flere

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Van Morrison: 'Versatile' (Caroline-album/Ude 1. december)
2.Entombed: 'Clandestine: Live from Malmö Live Concert Hall' (Threeman-album/Ude nu)
3.No Age: 'Snares Like a Haircut' (Drag City-album/Ude 26. januar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.King Gizzard & The Lizard Wizard: 'Polygondwanaland' (Heavenly-album/Ude nu)
2.Whitney: 'Light Upon the Lake - Demo Recordings' (Secretly Canadian-album/Ude nu)
3.Liima: '1982' (City Slang-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen