Av! Falktoft skadet: Hånden i klemme

Felix Smith overså sin makkers hånd, da han lukkede bildør på Tinderbox

Peter Falktoft (tv) og Felix Smith er konferenciers på Tinderbox. Fredag aften fik Peter Falktoft hånden i klemme i en bildør, som Felix Smith var ved at lukke. (Foto: Anthon Unger)
Peter Falktoft (tv) og Felix Smith er konferenciers på Tinderbox. Fredag aften fik Peter Falktoft hånden i klemme i en bildør, som Felix Smith var ved at lukke. (Foto: Anthon Unger)

Det går langt fra altid stille af sig på sommerens festivaler - heller ikke selvom man er konferencier.

Fredag aften på Tinderbox i Odense kom Peter Falktoft nemlig ualmindeligt uheldigt af sted med sin højre hånd, hvilket muligvis har resulteret i en brækket finger.

Han ved det dog ikke med sikkerhed og finder først ud af det, når Tinderbox er forbi - han er hyret ind som konferencier sammen med Felix Smith, og han bliver til festivalen er lukket og slukket.

Ifølge Tinderbox-talsmand Ole Dreyer er der ingen grund til at frygte en stor mudderpøl på Tinderbox på trods af mulighed for skybrud. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT Tinderbox: Ingen mudderfrygt her

- Jeg fik den i klemme i en bildør. Det var ikke mig selv, der lukkede den. Det var Felix, siger Peter Falktoft til Ekstra Bladet, da han bliver spurgt ind til et billede af en indbundet hånd, han fredag aften lagde på Twitter.

- Lagde du et billede på Twitter, hvor du nævnte, at jeg havde ødelagt din hånd? spørger Felix Smith overrasket.

- Nej da. Det er først nu, hvor pressen spørger, at jeg udleverer dig som den skiderik, du er, griner den 29-årige aarhusianer.

Uheldet skete, da de to kollegaer skulle bevæge sig hurtigt fra den scene, som Major Lazer netop havde spillet på, til den scene, hvor Prodigy skulle til at spille. For at dække afstanden hurtigst muligt holdt en bil klar bag scenen.

- Jeg sætter mig ind foran, og Peter sætter sig ind bag i. Og når man sætter sig ind, så har man en tendens til nogle gange lige at tage fat med hånden, der hvor fordøren lukker. Det så jeg ikke, at Peter gjorde, og vi har travlt, så jeg knalder bare døren i. Det er ikke sådan, at den bare får et lille slag. Døren lukker med Peters hånd inden i.

- Jep. Døren var decideret lukket, understreger Peter Falktoft.

Rasmus Walter - aarhusianeren var selvsikker uden at virke det mindste arrogant. (Foto: Anthon Unger) Koncert-anm. Rasmus Walter: Mere end lækker

- Jeg kunne ikke få min hånd ud, så jeg råber op om, at han skal åbne døren. 'Felix, Felix, åbn, åbn!' Nu er han jo så ved at være oppe i årene, så responstiden var ekseptionelt lang. Det var de 10 længste sekunder i nyere tid.

- Jamen, det var en fransk bil, og der sætter de ikke håndtaget det samme sted som i normale biler, skyder Felix Smith ind.

- Yes, der bliver virkelig fisket efter undskyldninger her...

26-årige Karen Marie Ørsted stammer fra beskedne Ubberud lidt vest for Odense. (Foto: Anthon Unger) Koncert-anm. Hjemmesejr til landsbytossen

Den kvæstede hånd. (Foto: Anthon Unger)
Den kvæstede hånd. (Foto: Anthon Unger)

- Hvordan har hånden det så nu?

- Den har det faktisk okay. Men lige da det skete, var jeg bange for, at mine fingre var blevet kappet af. Ikke at det skal lyde mere drabeligt, end det var, men den sad bare fast i døren som i en tegneserie. Da han så åbnede, kunne jeg jo se, at de stadig sad der, men de så lidt håbløse ud, siger Peter Falktoft.

- Så gik jeg lige en tur, for jeg kunne ikke lige overskue det, og jeg vidste, at jeg ville blive sur på Felix, hvis jeg blev stående.

Ifølge DMI skulle der være voldsomt vejr og muligvis skybrud på vej ind over Tinderbox. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT DMI varsler skybrud over Tinderbox

Den populære tv- og radiovært valgte at gå ned til festivalens samaritanere.

- Der har lige været valgkamp, og sygesektoren er noget, vi diskuterer utrolig meget. Der kan jeg bare sige, at helt ude på det lokale plan til sådan nogle festivaler her, der fungerer det. Der var nul ventetid, og der var citronkage og saft, som nogle partier jo har efterlyst. De var så søde dernede.

Leif Skov deler ud af regnvejrsrådene. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT Ekspertråd til våde festivalgæster

På trods af hånd-episoden er Peter Falktoft og Felix Smith stadig lige gode venner. (Foto: Anthon Unger)
På trods af hånd-episoden er Peter Falktoft og Felix Smith stadig lige gode venner. (Foto: Anthon Unger)

Efterhånden har makkerparret fortalt historien om den klemte hånd en del gange i løbet af dagen til andre på holdet bag Tinderbox.

- Jeg elsker, når Felix fortæller historien, for man får nærmest et visuelt billede af, at vi var på vej ind i en apache-helikopter nede i Helman-provinsen, men sandheden var, at vi var ved at stige ind i en Renault et sted på Fyn. Mere action-packed var det sådan set heller ikke.

(Arkivfoto: Jens Dresling) Krimi Festivaltyv snuppet med telefoner for over 100.000 kroner

- Nåede I overhovedet op til Prodigy?

- Nej, jeg gjorde ikke. Den overlod jeg lige til Felix. Den måtte han lige klare selv, siger Peter Falktoft, mens Felix Smith tilføjer:

- Ja, men de ville faktisk slet ikke præsenteres, for de havde et langt track, der spillede og byggede op til, at de gik på...

Mø overraskede på Tinderbox sammen med Major Lazer. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT Mø festede med Major Lazer

5 kommentarer
Vis kommentarer