Barbara Moleko: Jeg bliver næppe stinkende rig

Den kulørte sangerinde er klar med sit andet album, 'BAPSZ', der udkommer mandag

Den smukke Moleko gør sig endnu smukkere.
Den smukke Moleko gør sig endnu smukkere.
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

- Jeg har kunnet leve af musikken i en tre års tid. Det er rigtig dejligt at ens hobby på den måde kan blive en levevej. Ikke, at jeg tror, jeg nogensinde bliver stinkende rig af det, men mindre kan også gøre det, siger soul- og r&b-sangerinden Barbara Moleko.

På mandag udsender hun sit andet album med en titel, der nok kræver lidt forklaring.

'BAPSZ', hedder det, og hvad betyder så det?

- Det er sådan noget internt. Baps har altid været mit kælenavn, og så er der lidt 90'er-agtigt over Z-endelsen. Dengang skrev man kys med z, og jeg syntes bare, at det var sjovt og passede til albummet med to universer, der mødes. Det ene Moleko, der er rigtig smuk og pyntet, det andet Baps, der er lidt af et barn indeni, lyder forklaringen fra den 28-årige, kulørte sangerinde.

Men hun har også en barnlig side.
Men hun har også en barnlig side.

Ja, hun har.
Ja, hun har.
 

Til Danmark med moderen
Moderen er dansk, faderen sydafrikaner, og hun er selv født på Rigshospitalet, men voksede op i Sydafrika og Mozambique, indtil forældrene blev skilt, og hun kom til Danmark med sin mor som 11-årig.

Siden 17-18 års alderen har hun arbejdet med musik, og i 2012 udkom hendes første album, 'Lykken er...', der høstede både anmelder-roser og diverse pris-nomineringer.

Wafande sætter sig solidt på fladen

Her er Toppen af poppens store overraskelse

Det større, folkelige gennembrud fik hun tidligere i år, da hun deltog i 'Toppen af Poppen' på TV2 og sang Tøsedrengenes 'Indianer'.

- Hvordan har du det med at blive allemands-eje?

- Det var da fedt at kunne vise folk, at jeg ikke bare appellerer til hiphop-miljøet, men at jeg rent faktisk godt kunne favne bredere. Der er helt klart en charme ved at være 'allemands-eje'. Det er bare federe at få lov til at spille for en masse forskellige mennesker, for jeg synes, jeg har nogle budskaber, jeg gerne vil dele med folk.

Indrømmer hun selv.
Indrømmer hun selv.

Hun er mor til et 'sødt, lille monster'.
Hun er mor til et 'sødt, lille monster'.
 

Hverdags-paranoia

- Din single fra det nye album hedder 'Paranoia'. Lider du af det, eller gør vi allesammen?

- Vi er det allesammen lidt, ik'? Sådan hverdags-paranoide. Det der med, 'åh, nej, har jeg nu spist for meget?', 'når jeg mon det hele?'. Voksen-paranoia, som man bygger op i hovedet og nogen gange bliver nødt til at gøre grin med.

Moleko overvældet af fattige skæbner i Uganda

Moleko: Vi kvinder har et ansvar for hinanden

- Selvfølgelig er det vigtigt at  tage livet alvorligt, men det er i særdeleshed vigtigt at tage pis på tabuer og alt det, der går og trykker én.

'Gør mig lykkelig', hedder en anden sang. Hvad gør dig lykkelig?

- Det er en hyldest til min kæreste. Det der med hele tiden at blive gen-forelsket og genforenet med sin elskede. Vi har kendt hinanden i fire år og for halvandet år siden fødte jeg vores datter, et sødt lille monster.

Barbara Moleko betragter selv sin koncert sidste år på Skanderborg festivalen som sin største nogensinde. (Polfoto)
Barbara Moleko betragter selv sin koncert sidste år på Skanderborg festivalen som sin største nogensinde. (Polfoto)
 

Bo under klaveret

- Kan det musik og barn forenes?

- Det går rigtigt godt. Jeg er vokset op med en rigtig stærk familie omkring mig. Mor, far, bedsteforældre, tanter og onkler, fætre og kusiner. Sådan er det også med min mand. Både hans forældre og min mor, moster og lillebror er gode til at tage sig af hende, når det skal være.

- Du slæber hende ikke med rundt, når du er ude og optræde?

- Så meget jeg kan. Men hun er så lille, at hun alligevel ikke rigtigt opfatter det. Så synes jeg, det er synd at slæbe hende med til Jylland  og tilbage igen for en enkelt dag. Så kan hun lige så godt blive hjemme og hygge sig. Men til sommer kommer hun  klart med. Og når hun bliver større, kommer hun til at bo under klaveret. Hun skal have en musikalsk opvækst, fastslår Barbara Moleko med sit karakteristiske grin.

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+