Beboere raser: Kæmpe parkeringsdrama før Metallica

Trods en høj månedlig parkeringspris er beboerne i Ørestad langt fra sikre på at få en P-plads nær eget hjem, når der er arrangement i den nye Royal Arena på Amager

Kirsten Lindberg Andersen betaler omkring 12.000 kroner om året for at holde på parkeringspladser, som nu bliver brugt at koncertgæster. Video: Kristian Hansen

På fredag åbner Københavns nye koncertsted Royal Arena. Det bliver superbandet Metallica, der kommer til at indvie den nye arena.

Men det er ikke lutter metal-lykke.

Der udspiller sig lige nu et større parkeringsdrama mellem beboerne i Ørestaden og By og Havn under København Kommune, der administrerer de mange parkeringshuse rundt omkring i Ørestaden, hvor koncertgæsterne skal holde.

De mange beboere vil nemlig ikke få førsteret til parkeringspladser, når Royal Arena holder arrangementer, på trods af at de betaler 954 kroner om måneden for parkering.

Foto: Stine Tidsvilde Tæt på Wauw! Kom med ind i Royal Arena

- Vi er rasende over, at de tager vores parkeringspladser. Når vi kommer hjem de aftener, hvor der er store arrangementer, risikerer vi at få bøder, fordi der ikke er pladser. Det er vi utilfredse med, og vi synes ikke, det er fair. De har solgt samme vare to gange – til både beboere og besøgende i arenaen, siger formanden for Ørestads Parkeringsforening, Kirsten Lindberg Andersen til Ekstra Bladet.

Den vrede formand for Ørestads Parkeringsforening fortæller, at da hun flyttede ind, stod der ikke noget i den kontrakt, hun lavede omkring parkering, at pladserne skulle deles med Royal Arena.

- Det gør der i følge min viden ikke i nogle kontrakter. Det eneste, vi har vidst, er, at prisen ville stige i løbet af årene.

Betaler 12.000 om året
Ifølge Kirsten Lindberg Andersen har By og Havn fortalt, at de forventer, at der kommer 3000 biler i forbindelse med koncerten på fredag.

- De kommer til at tage alle de pladser, vi betaler 12.000 kroner om året for, og det er ikke, fordi der er voldsomt mange i overskud herude i forvejen. Det er for groft, siger hun.

Allerede mens byggeriet af arenaen stod på, spurgte Nina Lindberg Andersens til problemet med parkeringen, da hun blev gjort opmærksom på det under en rundvisning. Men der fik hun at vide, at det ville blive løst, fordi man forventede, at metroen kunne køre med 6000 passagerer i timen, og at der nok skulle være nok parkeringspladser.

Se også: Kræver redegørelse fra Frank Jensen om champagne og luksus-middage: 'Det minder om Farum-sagen'

- Jeg var helt chokeret, da jeg hørte, at de ikke ville bygge specielle pladser til arenaen, siger hun.

- Kan man ikke godt overleve, at man må finde et andet sted at holde, når der er koncerter derude, det skaber jo også en masse liv?

- Nej, det kan man ikke. Vi har købt en vare af By og Havn, et firma, politikerne gemmer sig bag. Og det kan vi ikke finde os i. Vi må ikke holde på gaderne, så politikerne må finde en løsning, siger hun bestemt og afviser, at hun skal høre Lars Ulrich og co. på fredag.

Ikke vores bord
Ekstra Bladet har været i kontakt med direktøren for Royal Arena, Dan Hammer, men han ønsker ikke at blande sig i diskussionen.

- Det ligger ikke på vores bord. Vi har intet med administreringen af parkeringspladser at gøre. Vi opfordrer som sagt folk til at tage offentlig transport, siger han.

Økonomidirektør for By og Havn, Carsten Boll, har tidligere sagt til TV 2 Lorry, at:

- Man får måske ikke lige den plads, man er vant til. Det, man skal huske på, er, at Ørestad er en bydel i rivende udvikling, hvor P-pladserne skal etableres i takt med at byen udvikler sig, siger økonomidirektøren og fortsætter:

- Vi forsøger at lave det, vi kalder dobbelt-udnyttelse ved at blande byer og erhverv, således at P-pladser ikke står tomme. Så når den ene gruppe ikke bruger dem, er den anden gruppe til stede.

Der forventes at komme 15.500 koncertgæster til Metallica på fredag. Størstedelen af dem vil benytte sig af offentlig transport, håber Royal Arena.

496 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.D-A-D: 'A Prayer for the Loud' (Mermaid-album/Ude 31. maj)
2.Black Mountain: 'Destroyer' (Jagjaguwar-album/Ude 24. maj)
3.Buddy & Julie Miller: 'Breakdown On 20th Ave. South' (New West-album/Ude 21. juni)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Tue Track: 'It Crawled Outta My Hand, Honest!' (72 Voksenmusik-ep/Ude nu)
2.Drugdealer: 'Raw Honey' (Kemado-album/Ude nu)
3.The Tallest Man On Earth: 'I Love You. It's a Fever Dream' (Birds-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere