Børnesygdom aflyser Tinderbox-koncert

Engelske Fickle Friends har måttet opgive at spille på Tinderbox torsdag aften på grund af en sygdom, som kun børn normalt får

Sam Morris fra Fickle Friends er for syg til at spille i aften. Foto: All Over Press
Sam Morris fra Fickle Friends er for syg til at spille i aften. Foto: All Over Press

Torsdag middag slog Tinderbox portene op til tre dages festival i Tusindårsskoven i Odense, og stort samtidig tikkede et afbud ind fra et af de bands, der var hyret til at spille i aften.

Den engelske kvintet Fickle Friends blev tvunget til at aflyse deres koncert på grund af sygdom.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det indiepopbandets trommeslager, Sam Morris, der har lagt sig. Han er blevet ramt af fåresyge. En sygdom som normalt kun rammer børn.

Tinderbox må aflyse koncert i aften

I Danmark er sygdommen stort set udryddet, fordi de fleste danske børn følger det anbefalede vaccinationsprogram.

Fåresyge hos børn betyder utilpashed, op til 40 i feber og en hævet ørespytkirtel. Hos voksne mænd kan sygdommen ifølge netdoktor.dk være langt mere alvorlig.

'Selv om fåresyge med den hævede ørespytkirtel og feberen i sig selv kan være ubehagelig, så er det dog de tilfælde, hvor sygdommen breder sig til andre organer og kirtler, der ses på med størst alvor. Hos voksne mænd, der får fåresyge, breder sygdommen sig hos 20-30 procent også til kønskirtlerne (testiklerne). Det medfører hævelse, smerter, ømhed og ny temperaturforhøjelse. Det sker ofte en uges tid efter det første sygdomsudbrud. Det er en frygtet komplikation, fordi det i nogle tilfælde kan føre til sterilitet', fremgår det af netdoktor.dk.

I 11. time er det lykkedes folkene bag Tinderbox at finde en afløser for Fickle Friends. Moses: 'Andreas' spiller i stedet for det sygdomsramte band. Det oplyste Tinderbox tidligere i dag i en pressemeddelelse.

'Den engelske kvintet Fickle Firends har desværre meldt afbud til årets Tinderbox. I stedet kan den fynske festival byde på lokale Moses: 'Andreas', der i foråret var P3's Uundgåelige med nummeret 'Gazeller', står der i pressemeddelelsen.

På Fickle Friends profiler på de sociale medier, står der intet om aflysningen. Det gør der til gengæld på Moses: 'Andreas' Facebook-side:

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby