Annonce:
Annonce:

Branco dømt efter suspekt konkurs

Det får konsekvenser for rapstjernen, at han har drevet virksomhed på en 'groft uforsvarlig' måde

Branco under karrierens første reelle koncert i Roskilde den forgangne sommer. Foto: Per Lange
Branco under karrierens første reelle koncert i Roskilde den forgangne sommer. Foto: Per Lange
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Branco rapper om sin kriminelle fortid, men nu kan en af tidens største danske musikstjerner igen prale af at være på den forkerte side af loven.

Hitmageren er blevet idømt konkurskarantæne og må derfor ikke drive selskaber i de kommende to år. Det viser en aktindsigt i dommen fra Sø- og Handelsretten, som Ekstra Bladet har fået.

Retten har fundet det bevist, at Branco har gjort sig skyldig i 'groft uforsvarlig forretningsførelse'. Derfor har han fået konkurskarantæne og skal desuden betale sagens omkostninger på 45.000 kroner.

Dommen kommer efter et par kaotiske konkurser, som Ekstra Bladet tidligere har afsløret, at Branco - med det borgerlige navn Benjamin Juul Cimatu - har spillet en hovedrolle i.

Læs meget mere om Brancos suspekte konkurser i artiklerne herunder:

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Derfor blev han dømt

Annonce:

'Det kan konstateres, at selskabet (B.B.B. IVS, red.) ikke har indberettet eller afregnet en eneste krone overfor SKAT,' skriver kurator i sin forklaring til retten.

Faktisk har B.B.B. IVS slet ikke været registreret hos skattemyndighederne.

Alligevel fremgår det af regnskabet fra 2016/17, at der er udbetalt personaleomkostninger for 1.642.982 kroner, ligesom der i den efterfølgende periode har været en række andre overførsler fra selskabet for lidt over én million kroner.

Skrider fra selskaber

Både før, under og efter konkurserne har Branco været flittig til at stifte selskaber.

30. august 2018 stiftede han iværksætterselskaberne BBBC og BCB Holding, som han 18. oktober 2021 fik omdannet til anpartsselskaber - umiddelbart inden de blev krævet opløst, og altså en uge inden konkurskarantænen ramte ham.

Derudover var han i starten af 2021, kort efter Ekstra Bladet først afslørede de suspekte konkurser, igen i gang med at oprette selskaber.

Således stiftede han 25. marts M4L Holding ApS og 20. april M4Lmusicgroup ApS.

Branco har dog taget konsekvensen af afgørelsen, og 9. november fratrådte han posten som direktør i samtlige selskaber. Det fremgår af CVR-registeret.

Dermed står selskaberne lige nu uden lovlig ledelse og risikerer derfor at blive sendt til tvangsopløsning af Erhvervsstyrelsen, medmindre Branco når at finde en ny direktør til firmaerne.

Det skal ske i løbet af fire uger fra 9. november.

'Jeg har betalt skat'
Kurator mener, at overførslerne har lidt skattekassen et 'ikke ubetydeligt tab' i størrelsesordenen 400.000 til 1.300.000 kroner. Der er dog ikke anmeldt krav i selskabet, fremgår det. B.B.B. IVS var imidlertid blevet tømt og havde lige præcis 0 kroner på kontoen, da det gik konkurs.

Branco har over for retten hævdet, at han har foretaget en efterindberetning af B-indkomst til skattemyndighederne på 610.000 kroner og desuden afregnet yderligere 350.395 kroner, som SKAT krævede af ham.

Annonce:

Den påstand har han dog ikke bevist over for retten, selvom han er blevet opfordret til det, noterer dommeren.

Branco: Ikke min skyld
Rapperen skyder blandt andet på sin tidligere manager, der ifølge ham burde have haft styr på det praktiske.

Retten mener dog ikke, at det er en grund til at frifinde Branco - tværtimod.

'Under de anførte omstændigheder og den udviste adfærd i øvrigt, herunder også at han ifølge egne anbringender overlod de juridiske og praktiske forhold til sin manager, finder retten, at Benjamin Juul Cimatu har udvist groft uforsvarlig forretningsførelse, og at han herved har påført blandt andet skattemyndighederne en betydelig og nærliggende risiko for tab,' lyder det i dommen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Branco via rapperens advokat, Tyge Trier, men det har endnu ikke været muligt.

Masser af succes

Branco er en af tidens allerstørste danske musiknavne.

Alle hans tre soloplader har ligget flere uger på albumlistens førsteplads, og i samarbejde med kolleger som Gilli og Lukas Graham er rapperen også gået helt til tops på de danske charts.

Brancos succes er så udtalt, at han stort set uafbrudt har befundet sig på top 40 de senere år.

Rapstjernens popularitet er baseret på streaming, hvilket genererer en relativt lille indtægt i forhold til tiden, hvor cd'er og vinyl var det foretrukne format.

Generelt henter musikstjernerne i dag langt størstedelen af deres indkomst på det lukrative festivalmarked, men som koncertnavn har Branco hidtil været nærmest ikkeeksisterende, hvilket er karakteristisk for de nyere rapnavne herhjemme.

Dog forsøger han sig nu på koncertmarkedet med et nedskaleret show i hovedstadens Forum 12. marts.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: