Buu kan tjene 1000 kr. om dagen på NorthSide

Buu Nhon og hans kone er stamgæster på festivalen, men de kommer ikke for at høre musik

- Lad os tage den her. Der er pant på, siger Buu Nhon .(Foto: Ekstra Bladet)
- Lad os tage den her. Der er pant på, siger Buu Nhon .(Foto: Ekstra Bladet)

I en lille flok af pantsamlere sidder 49-årige Buu Nhon fra Risskov.

- I dag er første dag, jeg er her, så jeg ved ikke, hvor meget jeg kan indsamle. Normalt står jeg uden for. Der kan jeg tjene mellem 350 og 400 kroner på 12 timer, siger Buu Nhon, der stammer fra Vietnam.

Buu Nohn og hans kone har for første gang købt en partoutbillet til NorthSide. De er her, så de kan tjene ekstra penge til deres børn.

- Hvis man arbejder hurtigt, og hvis der er god kommunikation mellem os og de andre gæster, kan man tjene op mod 1000 kroner om dagen, forklarer Buu Nhon.

- Pengene vil jeg sætte ind på mine børns bankkonti. Når de bliver gamle nok, kan de bruge dem på et kørekort eller en gammel bil, uddyber Buu Nhon, der til daglig arbejder med IT på en skole.

Det vietnamesiske netværk på NorthSide. (Foto: Ekstra Bladet)
Det vietnamesiske netværk på NorthSide. (Foto: Ekstra Bladet)

Dårlig behandling
Buu Nhon forklarer, at det ikke er alle, der taler lige pænt til ham og hans kone, når de samler de andre gæsters efterladenskaber.

- Nogle gange hidser folk sig lidt op, hvis vi spørger, om der er tomme flasker, siger han.

Buu Nhon har organiseret sig med en håndfuld af hans landsmænd her på NorthSide. Han forklarer, at ordet hurtigt spredte sig, da en fra det vietnamesiske netværk i Danmark kunne berette om de mange tomme dåser på NorthSide.

- Vi kender hinanden fra den vietnamesiske forening her i Danmark. Der er ikke mange vietnamesere i Danmark, så når nye flytter til landet, lærer man dem hurtigt at kende, siger han.

43 kommentarer
Vis kommentarer