Annonce:
Annonce:

Carl Emil Petersen: Fem plader der ændrede mit liv

Ulige Numre-sangeren fortæller om en håndfuld plader, der gjorde en afgørende forskel

Carl Emil Petersen og Ulige Numre tager til efteråret på turne med sangene fra 'Grand Prix'. Foto: Finn Frandsen
Carl Emil Petersen og Ulige Numre tager til efteråret på turne med sangene fra 'Grand Prix'. Foto: Finn Frandsen
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Ulige Numre fik i den grad hul igennem fra første færd med hjemstavnsangen 'København', der i efteråret 2011 bredte sig som en steppebrand på YouTube. Den har siden fået følge af både en en ep og to album, hvor det seneste, 'Grand Prix', strøg direkte ind på førstepladsen af den danske hitliste og til oktober drager kvintetten på en længere danmarksturne. Vi har bedt sanger og sangskriver Carl Emil Petersen om at pege på fem plader, der har gjort en forskel i hans verden.

The Strokes: 'Is This It' (2001)

Annonce:

 - Jeg var 12 år da 'Is This It' udkom og på den måde blev den jo min 'Nevermind' eller Definitely Maybe'. The Strokes blev mit rockband. Jeg lærte at spille guitar ved at spille med på sangene, hang guitaren højt og gik til koncerter i stramme sorte bukser. The Strokes plantede drengedrømmen hos mig om at skrive mine egne sange og spille i et rockband. Der var INTET andet jeg skulle, det var helt sikkert. I dag lyder 'Is This It' stadig fedt; knastør, simpel og lo-fi og den er modnet flot som en af nullernes vigtigste rock plader.

 

Bob Dylan: 'Time Out of Mind' (1997)

 - Bob Dylan... Hvor skal jeg begynde? For mig er han et geni. Den komplette sangskriver. Det har været et nærmest arkæologisk arbejde for mig at skulle dyrke og dykke ned i så stort et sangkatalog. Jeg har studeret ham lige siden jeg begyndte at spille og jeg kan stadig finde nye billeder og vinkler i sangene. Han bliver ved med at genopfinde sig selv og det er betryggende for mig at se som sangskriver, at man kan blive ved med at skrive god musik hvis bare man er flittig, ydmyg og tro mod sig selv.

 - 'Time Out of Mind' er hans mest sentimentale plade. Den er meget direkte, men med en smuk og kompleks Lanois-produktion. Bare lyt til 'Love Sick'... Hvis denne liste måtte være længere havde jeg også tilføjet: 'Before The Flood', 'Planet Waves', 'Blood On The Tracks' og hans første fire.

 

Mads Tunebjerg: Fem plader der ændrede mit liv

Annonce:

Townes Van Zandt: 'Live at The Old Quarter, Houston, Texas'  (1977)

 - Nikolaj Nørlund fik mig til at dyrke Townes Van Zandt, som står lidt i skyggen af mange andre store amerikanske sangskrivere. Han er også en mesterlig ordsmed og kan fortælle dig alt om livet i en enkelt linje. At synge det simple. Noget jeg selv ofte forsøger. Alene med en guitar, på en utaknemlig bar i Texas, tager han vejret fra dem alle sammen.

 

Fleetwood Mac: 'Rumours' (1977)

Annonce:

 - En super popplade med nogle rigtige dræber-omkvæd. 'Go Your Own Way' er verdens bedste pop  vil jeg svare, hvis jeg blev vækket midt om natten. Pladens produktion har også været en inspiration for arbejdet med vores nye plade 'Grand Prix'. Den er tør og kraftfuld uden alt muligt overflødigt. Jeg kan mærke turbulensen fra deres personlige parforholds-kriser i sangene de skriver til hinanden. Der er en iskold bandpsykologi på spil her, som er interessant og gør den til mere end bare en popplade i mine ører.

 

Lydmor: Fem plader der ændrede mit liv

Ulige Numre: Ulige Numre' (2011)

 - En plade der bogstaveligt talt ændrede mit liv var selvfølgelig vores egen debut.  Må indrømme at de måneder efter udgivelsen står lidt sløret i hukommelsen. Mit liv blev vendt op og ned fra den ene dag til den anden og vi blev nærmest suget ind i musikbranchen fra vi lagde 'København' nummeret på YouTube. Mine personlige sange skrevet på drengeværelset blev allemandseje. Vi spillede overalt den følgende sommer med kun de 5 sange på repertoiret og jeg fik travlt med at skrive nye sange midt i festen og mediehysteriet. Den dag i dag synes jeg stadig det er en god lille plade og vi nyder stadig at spille numrene.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: