Annonce:
Annonce:

Carolines storsællert genudgives

'Cinematztic' med Caroline Henderson kommer på gaden igen 18. september

Caroline Henderson ramte rigtigt dengang i 1995. (R Foto)
Caroline Henderson ramte rigtigt dengang i 1995. (R Foto)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

20 år efter det udkom - og solgte i 140.000 eksemplarer og modtog syv Grammy-statuetter - genudgives Caroline Henderson første solo-album, 'Cinemataztic', nu i en remastered version.

Albummet kommer i handelen 18. september, og samme dag udkommer en EP med tre numre, 'Ménage á Trois', som hun har lavet med de to spillemænd og producere, hun samarbejdede med på 'Cinemataztic' - Thomas Blachman og Kasper Winding.

Caroline Henderson som tv-vært

'Cinemataztic' udkom efter årene med de poppede og vellydende Ray Dee Ohh og står som et hovedværk i dansk musik i 90'erne.

Coveret til 'Cinemataztic'. (PR Foto)
Coveret til 'Cinemataztic'. (PR Foto)
 

Glad pop ikke mig
Elektronisk musik med en filmisk tone mødte en pop-diva og et par gentlemen, der var opsatte på at eksperimentere med udtrykket - uden at det mistede appeal på mainstream-markedet, hvad salgstallene jo også i høj grad vidner om.

Henderson tilbage til jazz

Caroline klar igen

Annonce:

- Jeg var lost i 80'erne. Jeg kunne aldrig identificere mig med de der glade popsange. Både før og efter var det mit mål at beskæftige mig med musik, der var filmisk og jazzet.

- Med 90'erne kom temaer som AIDS, økonomisk nedtur, heroin og coke ind i musikken. Det var min generation, min tid, min hudfarve. Det var os, der var vokset op med eksperimenterende forældre. Nu fortalte vi om prisen, siger Caroline Henderson.

Caroline Henderson giver koncerter med 'Cinemataztic'-sangene. (Foto: Jens Dresling)
Caroline Henderson giver koncerter med 'Cinemataztic'-sangene. (Foto: Jens Dresling)
 

Turne med musikken
Dengang turnerede Caroline Henderson med musikken, men det var ikke helt tilfredsstillende. Det var simpelthen for svært med datidens teknologi at fremføre de mange lyde og samples, der var på pladen.

Det har ændret sig nu.

- Det, der i dag kan afvikles på en iPhone, var vildt besværligt dengang. Præmissenm var, 'hvad kan lade sig gøre?'. I dag kan alt lade sig gøre, så nu er det et spørgsmål om, hvordan det skal lyde, siger Caroline, der har samlet en hold yngre musikere og giver koncerter med 'Cinemaztic' og de tre nye sange senere på året.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: