Christopher ydmyger Medina

HITLISTENYT: Han har stor succes med nyt album og single - det har hun slet ikke

Medina Danielle Oona Valbak og Christopher Lund Nissen byttede mundvand i Tivoli i efteråret 2012. (Foto: Mogens Flindt)
Medina Danielle Oona Valbak og Christopher Lund Nissen byttede mundvand i Tivoli i efteråret 2012. (Foto: Mogens Flindt)

Christopher og Medina flyttede fra hinanden for nogle år siden. Nu er der også afstand mellem dem på hitlisten.

Christopher oplever i dag den sjældne triumf at ligge nummer 1 på både singlecharten og albumlisten.

Han forsvarer sidste uges 1. plads på singlecharten med 'I Won't Let You Down', mens den sexfikserede langspiller 'Closer' som forventet stryger direkte ind som nummer 1 på albumlisten.

Christopher Lund Nissen - københavneren har meget langt op til forbilledet Justin Timberlake. (Foto: Philip Davali) DK Album-anm. Unaturlig sex med Christopher

Salgsscoren 2351 er dog relativ behersket, og københavneren sælger kun et par hundrede eksemplarer mere end nummer 2, Lukas Graham, der udgav 'Blue Album' for hele ti måneder siden.

Ikke desto mindre er Christophers dobbelte 1. plads da noget af et rygstød, før poppoeten i morgen markerer William Shakespeares 400 års dødsdag forleden ved at starte turne på Kulturværftet, der ligger blot et kraniekast fra Kronborg i Helsingør. 

Fucked up for Medina
Apropos royale tragedier så går det ikke godt for popdronningen Medina.

Hendes engelsksprogede album 'We Survive', der udkom i februar, overlevede ikke længe i bunden af salgsbarometeret og må betegnes som en kommerciel katastrofe for den ellers så succesvante entertainer. 

Medina følger usædvanligt hurtigt op på fiaskoen med den overvejende dansksprogede single, som hun såmænd har valgt at kalde 'Forgabt (Jeg fucking elsker dig)'.

Der er to Medina'er på det nye pladecover, men hun er ikke dobbelt så populær. DK MusikNYT Vild nedtur: Katastrofe for Medina

Jyden har haft imponerende 8 singler på toppen af hitlisten, men 'Forgabt (Jeg fucking elsker dig)' ser ikke ud til at blive nummer 9.

Balladen debuterede på 20. pladsen i sidste uge, og dumper nu ned til nummer 31. 

Se singlecharten her

Christopher har ugens eneste nyhed i Top 10 på albumlisten, men ganske bemærkelsesværdigt er Mew nye på 30. pladsen med 11 år gamle 'And the Glass Handed Kites', der for første gang udkom på vinyl på Record Store Day forrige lørdag. Skiven opnår den forholdsvis flotte placering på baggrund af et gammeldags pladesalg på 274. 

Prince sælger fra graven
Garvede PJ Harvey er for første gang i karrieren nummer 1 hjemme i Storbritannien med 'The Hope Six Demolition Project', der må nøjes med en 14. plads herhjemme.

Harvey er blandt hovednavnene på sommerens Roskilde Festival.

46-årige Polly Jean Harvey bruger en del saxofon på typisk kompromisløs plade. (Foto: Maria Mochnacz) INTL. Album-anm. PJ Harvey blæser til angreb

Afdøde Prince dominerer albumlisten i USA. Nummer 1 er 'The Very Best of Prince', der blev afsat i 179.000 eksemplarer - det var en fremgang på ikke mindre end 10.872 procent i forhold til ugen før. 'Purple Rain' er nummer 2.

Popikonets død blev offentliggjort torsdag formiddag amerikansk tid, og i forhold til opgørelsen af ugens albumliste, så medregnes salg kun til torsdag midnat, hvilket altså betyder, at Prince tog 1. og 2. pladsen på baggrund af blot et halvt døgns salg.

Prince ankommer til Oscar-showet i Los Angeles i 2005 med sin daværende hustru Manuela Testolini. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Utrolig triumf for død Prince

I Danmark brød nyheden om stjernens død først ud torsdag aften, men inden hitlisten 'lukkede' midnat, nåede danskerne alligevel at købe og streame Prince så meget, at der kom to kollektioner af hans hits med i den nederste halvdel af Top 100.

Når listen opdateres næste onsdag, vil Prince utvivlsomt have flere udgivelser i Top 40.

Se ugens danske Top 10 forneden og Top 40 her

For dem, der bare ikke kan få nok af Christopher, så er han fire gange på sit nye pladecover.
For dem, der bare ikke kan få nok af Christopher, så er han fire gange på sit nye pladecover.
 

53 kommentarer
Vis kommentarer