Annonce:
Annonce:

Citybois: Vi er vildt overvældede

Citybois udsender i dag ny musik og synger julen ind i Tivolis Koncertsal

Thor og Anthon fra Citybois har ikke kærester, men til gengæld masser af fans. (Foto: Jakob Jørgensen)
Thor og Anthon fra Citybois har ikke kærester, men til gengæld masser af fans. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Ud af det bare ingenting blev Danmark sidste vinter ramt af et sandt skud ungpigeidoldyrkelse, der næsten var en verdensstjerne værdig.

Nej, det var hverken One Direction eller Justin Bieber, der var tale om, selv om de også kunne få pigernes hjerter til at hoppe galop.

Det var såmænd to knægte fra Gentofte, som kun den nærmeste familie og vennerne fra skolen havde hørt om, da de ved en pludselig indskydelse meldte sig til at deltage i ' X Factor'.

Blachman: Jeg lukker X Factor

Thor og Anthon, hedder de, men vil man være noget ved musikken, så er det lidt for kedeligt bare at kalde sig det. Så mens de stod i køen for at komme til foran dommerne, fandt de på at kalde sig... Citybois.

Ep med egne sange I løbet af nul komma fem opbyggede de to 16-årige drenge, der startede i 1. g på gymnasier i Gentofte i sommer, en fanskare, der i hysteri kunne sammenlignes med udenlandske popstjerners.

Annonce:

Kendte hopper i trøjen for landsholdet

Man følte næsten, det var synd for de øvrige deltagere, da live-programmerne gik i gang, og der var indkaldt til pressemøde, autograf-skrivning, og hvad ved jeg.

'X Factor'-Emilie Esther udgiver ep

Det var kun bois-drengene, pigerne var interesserede i.

Og dog blev det kun til en fjerdeplads - Citybois røg ud i semifinalen.

Men de har ikke set sig tilbage siden. Single-hits, turne og Falconer Teater-koncerter har holdt Thor og Anthon brandvarme i fanskarens bevidsthed.

Og i dag får - vel hovedsageligt - pigerne noget nyt at se frem til igen. På to fronter oven i købet. Dels udkommer en ep, ' What Bois About To', med seks nye numre plus de tre hidtil udsendte singler, ni numre i alt, og drengene har selv været inde over de nye sange, som deres mentor i ' X Factor', Thomas Blachman, har sagt god for.

Årets 'X Factor'-vinder i kæmpe flop

Annonce:

- Han har haft kæmpe betydning for os og har det stadig, siger drengene i munden på hinanden.

Drengenes mentor Thomas Blachman var med til at føre dem til en fjerdeplads i 'X Factor'. (Foto: Mogens Flindt)
Drengenes mentor Thomas Blachman var med til at føre dem til en fjerdeplads i 'X Factor'. (Foto: Mogens Flindt)
 

Den anden store begivenhed i dag er en julekoncert i Tivolis Koncertsal, hvor de optræder med alle de nye numre. Poptrolden Cisilia er også på programmet.

Fupmagere: Boyband i forklædning

- Det er helt vildt, hvad der er sket. Vi er vildt overvældede, siger Thor.

- Vi kalder det ' calm after the storm' (stilhed efter stormen, red.). Normalt siger man, det er omvendt. Vi var helt oppe i skyerne, så gik vi ligesom ind i os selv og lavede den her nye musik, som vi er virkelig glade for, og nu går det så løs igen, beretter Anthon.

Thor: - Vi bliver hele tiden overraskede. Der sker hele tiden nye, vilde ting, hvor vi tænker ' wauv, er det virkelig os, det handler om'.

Annonce:

Med start 31. marts står den på en større turne med 17 jobs i april, der fører dem fra den ene ende af landet til den anden - også Bornholm, hvor Anthons morfar bor og har sagt ja til at indkvartere drengene og det band, de har med rundt til den tid.

Citybois skuffer grædende børn igen: Arrangøren ked af det

Thor og Anthon har kendt hinanden, siden de var små.

Deres morfædre var bedste venner, og de tilbragte ofte tiden sammen i det sommerhus, de to hold bedsteforældre havde bygget sammen.

Familierne ejer ikke længere sommerhuset, men de har stadig et nært venskab.

Pige forsvarer Citybois: 20.643 læsere kræver ekstra-koncert

Der skete et afbræk i forholdet, da Thor flyttede til Belgien som fireårig - hans far er belgier, moderen dansk - men venskabet blev hurtigt genskabt, da han flyttede tilbage til Danmark med sin mor som tiårig efter forældrenes skilsmisse.

På Gentofte Skole gik Anthon i parallel-klassen, og der kom så småt gang i musikken.

- Vi begyndte igen at komme i det sommerhus, og vi sang Nik & Jay-sange for 20 kroner, som vi fik af onkel Erik, jubler Anthon.

- Ja, vi startede virkelig fra bunden, griner Thor.

Annonce:

Bør Citybois spille en ekstrakoncert på Vig Festival?

Ideen om at melde sig til ' X Factor' opstod tilfældigt efter en fest, hvor de havde sunget for vennerne. De fik at vide, at det sgu da lød fedt, så da Anthon kom hjem, fik han den idé at sende en ansøgning til ' X Factor'.

Manager: Citybois er i chok

En uge efter kom så beskeden, at de var velkomne til audition - ' jeg havde nærmest glemt tilmeldingen', siger Anthon - og siden er det bare gået slag i slag. Drengene er altid sammen.

- Musikken har bare været med til at styrke venskabet, siger Thor.

- Som Blachman siger det: ' Det er musikken, der har bragt jer sammen', griner Anthon med kærlig tanke til den skaldede speedsnakker.

Citybois leger med de store nu

- Hvad med kærester? - Nej, men jeg kunne godt tænke mig at få én. Det har jeg aldrig haft, lyder det forhåbningsfuldt fra Thor.

Så ved I det, piger.

Citybois efter kritik: Vi gjorde vores bedste

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: